Çilekli milföy tarifini Sofra dergisinin Mayıs sayısının kapağında gördüm.
Muhteşem görünüyorlardı, hemen denedim.
Fakat dergide ki tarifte çilekler kremaya batırılıp, milföye yerleştiriliyordu.
Bir de sunum için ayrıca bir krema pişirilmişti.
Ben bu kadar ayrıntıya girmedim, milföyleri küçük kareler halinde kestim.
İçine küçük kesilmiş çilek, toz şeker ve tarçın ekledim, bohça gibi kapatıp, pişirdim.
Piştikten sonra bol bol pudra şekeri serptim, tadı bu hali ile de çok güzel olmuştu.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ MİLFÖY;
Malzemeler;
6 yaprak milföy,
1 kase çilek,
Toz şeker, tarçın,
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı,
Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri.
TARİFİ;
Çileklerin yapraklarını çıkarıp, yıkayın ve iyice süzülmesini sağlayın.
Milföylerin biraz çözülmesini bekleyin.
Kare milföyü + şeklinde keserek dört küçük parçaya ayırın.
Not; İsterseniz, "bu kadar küçük olmasın" derseniz milföyü bütün olarak kullanabilirsiniz.
İçine milföyün boyutlarına uygun çilek yerleştirin.
Çileğin üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ve tarçın serpin.
Milföyün uçlarını bohça gibi birleştirerek kapatın.
Diğer milföyleride bu şekilde hazırlayın, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, orta hararette ki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıktığı zaman üzerine pudra şekeri serpip, servis edin.
"Afiyet Olsun"
Merhabalar, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ayrıca çilek vitamin deposu.
YanıtlaSilSaygılar..
ELLERİNE SAĞLIK ÇİLEKLİ ÇOOK GÜZEL
YanıtlaSil:))
http://yemegedairhersey.blogspot.com/search/label/milf%C3%B6y%20etkinli%C4%9Fi sizi de etkinliğe beklerim
YanıtlaSiloo benim çileğimm benim tatlımm heryere nasılda yakışır değilmi ablacım:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
sevgiler..
Ellerine sağlık çok hoş görünüyor...
YanıtlaSilSeninkide güzel olmus vallahi…Agiza dogru bir atimlik….
YanıtlaSilEnfes ellerine sağlık canım tabağı alıp kaçıyorum öptüm.
YanıtlaSilCOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERINE sAGLIK
YanıtlaSilCanim afiyet seker olsun hayirli aksamlar.
YanıtlaSilnefiss gorunuyor ellerine saglik arkadasim
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇOK ŞİRİN GÖRÜNÜYORLAR
VE BİR O KADARDA LEZZETLİ
SEVGİLER;))
nefis bir görüntü ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
Çilek çok harika bir meyve ve bu sene bol bol yiyorum çok şükür. Yalnız tatlı yapmaya fırsat olmadan bitiyor genelde. Bakalım sezon bitmeden belki tatlılarda kullanmaya da fırsatlar bulurum. Ellerine sağlık Muhterem Abla. Ayrıca geçmiş olsun dileklerin için de çok teşekkür ederim. Sevgilerimle..
YanıtlaSilEllerine sağlık bir lokmalık şekerleme gibi olmuş sevgiler...
YanıtlaSilçileği milföyün içinde pişirmek güzel fikirmiş, genelde sonradan kremayla birlikte içine ilave ederdik.
YanıtlaSilsuyu da akmış nasıl güzel olmuş. ellerine sağlık canım.
böyle kolaya kaçmayı seviyorum ben de. Hele de şu sıralar havadan mıdır nedir. içindeki çileklerin şerbeti nasıl dışarı çıkmış. en çok da bu hallerini beğendim. elinize emeğinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil