8 Nisan 2010 Perşembe

SULTANİ BEZELYE KIZARTMASI

Bu ay ki Sofra dergisi sultani bezelyeli tariflere yer vermiş.
Bahar aylarının en sevdiğim sebzesi olan sultani bezelyenin ne yazık ki fazla pişirme seçeneği yok.
O yüzden dergide ki tarifleri büyük bir memnuniyetle okudum ve bazılarını denedim.
Daha önce yaptığım tarifler için bakınız;

Etli Sultani Bezelye

Sultani Bezelye Salatası

Sultani Bezelye Diblesi

Sultani Bezelye Dizmesi

Diğer Sultani Bezelye tariflerimin hepsi 👉BURADA

Bezelyeyi kızartmak ise hiç aklıma gelmemişti.
Dergide ki tarifi görünce hemen denedim.
Kızartma sağlıklı bir şey değil ama bezelyenin tadı ve lezzeti, kızartılınca iyice ortaya çıkmıştı.
Üstelik çok körpe olduğu için biberden daha çabuk kızardı.
Yanında elma dilimi şeklinde ki patates, kırmızı biber ve arpacık soğan kızartması ile birlikte servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"



SULTANİ BEZELYE KIZARTMASI;
Bezelyeleri ayıklayıp, yıkayın ve kurulayın.
Kızgın yağda kızartın, kağıt havlunun üzerine çıkartın.
Yanında kızartma çeşitleriyle ve domatesli sos yada yoğurt ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. İlk defa gördüm bu kızartmayı. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ilk kez gördüm bende çok değişik bir kızartma olur sanırım ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık enfes bir lezzet.Ben yumurta sarısınada bula
    yıp kızartırım kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. ben hiç sultani bezelye pişirmedim.sanırım tatmadımda.kabuklu ya sanki içi ayıklanıp yenicekmiş gibi gelir di bana

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim lezzetlerden oluşan bir tabak olmuş,ellerine sağlık.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ablacım hiç oldu mu hamile bir kadının senin bloğuna bakması çok sakıncalı bence.şaka bir yana geçen gün canım okadar istedi ki ayşe de istanbul büyükçekmece pazarından alıp getirmiş hafta sonu yedik.
    sana bir önerim olacak bezelye ile ilgili:
    bezelyeleri biraz haşlıyorsun.bir baş soğanı salataya doğrayacak gibi doğruyorsun.bezelyeleri ve doğradığın soğanı geniş bir kapta bir iki avuç mısır unu ile harmanlıyorsun.sonra mümkünse trabzon hamsi tavaları varya kapaklı.sen bilirsin onları.oo yoksa normal bir kızartma tavasına (uygun bir kapak olması lazım) sıvıyağ döküp yağ kızdıktan sonra bezelyeli karışımı döküp elinle tavaya yerleştiriyorsun.arkalı önlü oo bahsettiğim kapakla çevirerek kızartıyorsun.
    adı bezelye tavası bizim evde en çok sevlilen tariflerden biri.
    inşallah düzgün şekilde anlatabilmişimdir.görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  7. Adsız15:59

    Degisik ve güzel bir tarif olmus, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  8. Canım yine döktürmüşsün,yeni lezzetlere hayranım,sanaca ayrıca hayranım,seni bu güzel lezzet için tebrik ediyorum.Ellerine sağlık ve afiyet olsun diyorum.Seni kocaman kocaman öpüyorum.Sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  9. AFIYET OLSUN CANIM
    COK GUZEL GORUNUYOR
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  10. Herzamanki gibi sunum süper ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. selam cok güzel görünüyor.ellerine saglik,cok begendim deniyecegim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Çooook ilginç hiç denememiştim bunu mutlaka deneyceğim.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...