Bakınız; Yoğurtlu Havuç Salatası
Bu kış ise hep bu şekilde, dilimleyip, yüksek ısıda yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek hazırladım.
Havuç yüksek ısıda pişerken içinde ki şekeri karamelize oluyor.
Sarımsaklı yoğurt ise bu lezzete lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ SOTE;
Malzemeler;
Bu kış ise hep bu şekilde, dilimleyip, yüksek ısıda yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek hazırladım.
Havuç yüksek ısıda pişerken içinde ki şekeri karamelize oluyor.
Sarımsaklı yoğurt ise bu lezzete lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ SOTE;
Malzemeler;
Yarım kilo körpe havuç,
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak.
Tarifi;
Havucun dış kısmını kazıyıp, yıkayın ve kurulayın.
Halka halka veya verev bir şekilde doğrayın.
Teflon tavada yüksek ısıda yağı kızdırıp, havuçları azar azar kavurup, servis tabağına alın.
Havuçları bir seferde eklemeyin, 2-3 seferde azar azar pişirin.
Tuz ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, havuçların üzerine dökün.
Havuçları sote yaptığınız, havucun turuncu rengini alan yağdan 2-3 kaşık yoğurdun üzerine dökün.
En son kırmızı pul biber serperek, isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak.
Tarifi;
Havucun dış kısmını kazıyıp, yıkayın ve kurulayın.
Halka halka veya verev bir şekilde doğrayın.
Teflon tavada yüksek ısıda yağı kızdırıp, havuçları azar azar kavurup, servis tabağına alın.
Havuçları bir seferde eklemeyin, 2-3 seferde azar azar pişirin.
Tuz ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, havuçların üzerine dökün.
Havuçları sote yaptığınız, havucun turuncu rengini alan yağdan 2-3 kaşık yoğurdun üzerine dökün.
En son kırmızı pul biber serperek, isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ellerine sağlık canım nefis olacağından eminim:)
YanıtlaSilHayırlı cumalar...
Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
YanıtlaSillık enfes olmuş öpüyorum...
nefis görünüyor muhteremcim.ellerine sağlık
YanıtlaSilbende bu kış sık sık bu şekilde yaptım:)cok severım havucu..ellerine saglık muhteremcım...
YanıtlaSilsevgılerımle..
Çok severim ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar...
YanıtlaSilHmmmm bir davette yemistim....Tadi damagimda kaldi desem yeridir...Demekki yapmanin vakti geldi...Ellerine sahlik
YanıtlaSilHımmmm
YanıtlaSilben de çok severim canım
hep böyle yaparım üzerine birazda dediğin gibi pul biber..
Ellerine sağlık.......
Muhteremciğim tevafuk oldu canım bende önceki gün akşamki misafir soframa aynen böyle havuç ve kabak soteledim yoğurtladım çok beğenildi ellerine sağlık nefis bir aperatif denemeyen varsa mutlaka denesin hayırlı bereketli cumalar canım
YanıtlaSilhımm bayılırım havuca bu şekilde bende sık sık yaparım hiç resimlememiştim bende arşivime ekleyeyim izninle :)
YanıtlaSilcanım afiyet bal olsun ellerin dert görmesin
sevgiler
teflon tavada yağsız sotelerseniz zeytinyağını sonradan ekleyebilirsiniz böylelikle zeytin yağının faydası daha iyi olur ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilEllerine sağlık canım havucu nasıl olursa olsun yerim :)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren