2 Nisan 2007 Pazartesi

SULTANİ BEZELYE SALATASI

Sultani, nam-ı diğer yaprak bezelye için son günler, taneleşip-kartlaşmasına ve ortadan kalkmasına az bir zaman kaldı.
Sultani bezelyeyi yapmak-denemek istiyorsanız, elinizi çabuk tutun.
Daha önce etli yemeğinin tarifini vermiştim, şimdi de hafif bir salatasının tarifini vermek istiyorum.
Bebek mısır turşusu ve közlenmiş kırmızı biberin verdiği tatla harika oluyor.
Sizde kendi damak zevkinize uygun sebzelerle kendi salatanızı oluşturabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


SULTANİ BEZELYE SALATASI;
Malzemeler;

250 gram sultani bezelye,
1 kase haşlanmış ince doğranmış havuç,
1 kase ince doğranmış kırmızı biber turşusu,
1 kase ince doğranıp,haşlanmış mantar,
1 kase doğranmış bebek mısır turşusu,
1 kase soya filizi konservesi,
Taze nane yaprağı,
Yarım çay bardağı zeytinyağ-tuz.
Yapılışı;
Bezelyenin başlarını ve yanlarında ki kılçıklarını temizleyin.
5 dakika kadar haşlayıp, soğutun.
Diğer malzemeleri istediğiniz ölçülerde doğrayıp, bezelyelerle birlikte harmanlayın.
Taze nane yapraklarını doğrayın,zeytinyağını ekleyin.
Közlenmiş kırmızı biber ve bebek mısır turşusunun tuz oranını dikkate alarak tuzunu ekleyin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...