Sayfalar

7 Haziran 2021 Pazartesi

YULAFLI, KAKAOLU, İRMİK TATLISI

Muhterem'le Afiyetle

Son yıllarda fit tarifler çok popüler oldu.
Rafine şekeri hayatından çıkarmak isteyenler, şeker ihtiyacını karşılamak için alternatif malzemeler kullanmaya başladı.
Bu alternatif malzemelerle de farklı tarifler ortaya çıkmaya başladı.
Bugünkü tarifimi Instagram da fit tarifler veren "ece.eriten" sayfasında gördüm.
Tarifte yulaf, kakao, irmik, sütlü tatlı gibi pişiriliyor, tatlandırmak için bal kullanılıyor.
Eğer şekerle bir sıkıntınız yoksa bal yerine toz şeker kullanabilirsiniz.
Malzeme listesinde yulaf yazdığı için ben yulaf ezmesi kullandım, piştiği için hiç sıkıntı olmadı, sadece daha pütürlü bir yapısı oldu.
Pürüzsüz bir kıvam için yulaf ezmesi yerine, ununu kullanabilirsiniz.
İrmik miktarını tarifte verilenden bir miktar fazla koydum, tatlım daha koyu kıvamlı oldu.
Üzerine isterseniz kuru yemiş, hindistan cevizi veya damla çikolata serpebilirsiniz.
Bende fil dişi renginde damla çikolata vardı, kakaolu tatlının üzerinde daha iyi görüneceği için onu tercih ettim.
Mevsim çilek mevsimi olunca süslemede çilek tercih ettim, mevsimine göre muz-vişne-kivi de tercih edebilirsiniz.

Konu ile ilgili tariflerim;


Yulaf ile hazırladığım tarifler;
 

 
 
 
 
"Afiyetle Kalın"

YULAFLI, KAKAOLU, İRMİK TATLISI;
Malzemeler; 
4 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
3 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı irmik,
2 yemek kaşığı bal veya 3 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
Damla çikolata,
Çilek.

YULAFLI, KAKOLU, İRMİK TATLISI TARİFİ;
Süt, irmik, yulaf ezmesi, kakao, vanilya ve tereyağını tencereye dökün.
Not;
Bal yerine toz şeker kullanacaksanız en başında bu malzemelerle birlikte tencereye ekleyin.
Eğer bal kullanırsanız, piştikten sonra balı ilave edip, karıştırın.

Tencereyi orta hararetteki ocakğa yerleştirin.
Karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

fildişi damla çikolata

Muhallebi kıvamında pişen tatlınızı servis yapacağınız kase veya kupların içine yerleştirin.

Tatlıların üzerine, tatlı soğuduktan sonra damla çikolata, kuru yemiş veya hindistan cevizi serpin.

Üzerini tercihinize ve mevsimine göre çilek-muz-vişne veya kivi gibi meyvelere süsleyin.

yulaf ezmesi

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...