Sayfalar

15 Haziran 2021 Salı

TAZE ZERDEÇALLI, PİRİNÇ SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Bugün, taze zerdeçallı tariflerimin şimdilik sonuncusu olan pirinç salatasının tarifini vereceğim.
Bu salatayı zerdeçal kullanmadan da yapabilirsiniz, zerdeçal salataya hem renk hemde tat veriyor.
Ben pirinç olarak Basmati pirinç kullandım.
Basmati pirinç kolay kolay lapa olmayan, yapışmayan bir pirinç türü olduğu için bu tür salatalarda çok iyi oluyor. 
Pirinç zerdeçal sayesinde sarıya döndü, ayrıca mor ve turuncu havuç, kırmızı biber, salatalık turşusu, mısır, bezelye, dereotu derken ortaya cıvıl cıvıl renkleri olan bu salata çıktı.
Bu salatanın en güzel taraflarından biriside artan pilavı bu şekilde değerlendirebilmek.
1 gün önceden artmış pilavınız varsa, içine ekleyeceğiniz garnitür-yeşillik ve turşu gibi malzemelerle güzel ve doyurucu bir salata elde etmiş olacaksınız.
Eğer pilavınız bol tereyağlı ise 5 dakika kadar kaynatıp, süzün ve soğuk sudan geçirip öyle kullanabilirsiniz.

Konu ile ilgili tariflerim;
 
 
Taze Zerdeçallı, Basmati Pilavı 👈Taze zerdeçal hakkındaki bilgiler bu yazıda

 
 
"Afiyetle Kalın"
 
fresh turmeric salad
TAZE ZERDEÇALLI, PİRİNÇ SALATASI;
Malzemeler;
1 su bardağı pirinç,
1 parmak uzunluğunda taze zerdeçal veya yarım çay kaşığı toz zerdeçal,
1 adet büyük boy havuç,
1 adet büyük boy mor havuç,
1 adet büyük boy kırmızı biber,
1 büyük çay bardağı haşlanmış mısır,
1 büyük çay bardağı bezelye konservesi,
3-4 adet kornişon turşu,
4-5 dal dereotu veya maydanoz,
Zeytinyağı, tuz.

TAZE ZERDEÇALLI, PİRİNÇ SALATASI TARİFİ;
Pirinci zerdeçallı suda haşlayın.
Eğer taze zerdeçal kullanırsanız, zerdeçalın kabuğunu soyun, rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Kaynayan suyun içine atın, içine pirinci ilave edin.
Pirinçler yumuşayınca süzün, pişmesini durdurmak ve yapışmasını engellemek için soğuk sudan geçirin.
Kırmmızı biberi küp küp doğrayın, az zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin.
Kornişonları küp küp doğrayın.
Turuncu ve mor havucu küp küp doğrayın.
Ayrı ayrı haşlayın.
Not;
Mor havuç çok renk verdiği için tek olarak haşlanmalı! 
Yeşillikleri ince ince doğrayın.

curcuma
Malzemelerin hepsini büyük bir kabın içinde bir araya getirin.
 
Damak tadınıza uygun tuzunu, zeytinyağını, isterseniz pul biber gibi baharatları ilave edin.
İyice karıştırın.
Servis tabağına alıp, nane yaprağı gibi yeşilliklerle süsleyin.
 
 "Afiyet Olsun"
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...