28 Aralık 2020 Pazartesi

TAZE ZERDEÇALLI HİNDİ DİLİMLERİ

Muhterem'le Afiyetle

Hindi göğüs eti, hindinin diğer yerlerine bakarak biraz daha yavan oluyor.
Bu sebeple göğüs eti pişirirken ya bol sebze ile sote yapıyoruz, yada baharatlarla biraz daha lezzetlendirmeye çalışıyoruz.
Bugünkü tarifimde bende hindi göğüs etini baharatlar ve taze zerdeçal ile marine ettim.
Taze zerdeçal her zaman bulunan bir ürün olmadığı için toz zerdeçal kullanabilirsiniz.
Marine yapmak için istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
Bu tarifi hindi yerine tavuk göğsü kullanarak yapabilirsiniz.
Tavuk ile hazırladığım tarifin linkini de aşağıya ekledim.
 

turkey fajita recipe
Baharatlı hindi dilimlerinin yanına mantar, kırmızı biber ve yeşil biber soteledim.
Bu hali ile Fajita'da kullanılan tarife benzedi ama ben gözleme ile servis yapmadım, gözleme yerine pilav ile birlikte servis yaptım.  
Bir dahaki sefere gözleme ile birlikte Fajita olarak servis yapmayı düşünüyorum.

hindi fajita

Konu ile ilgili tarifler;
 
 
Hindi eti ile hazırladığım diğer tariflerim;
 
 
"Afiyetle Kalın"

turkey recipes
TAZE ZERDEÇALLI HİNDİ DİLİMLERİ;
Malzemeler;
1 paket hindi göğüs,
Marine etmek için;
2 adet taze zerdeçal (taze yoksa 2 çay kaşığı toz zerdeçal),
Yarım çay bardağı Zeytinyağı,
Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Kekik, Kuru Nane,
Not;
Baharatlara kendi sağlık ve damak tadınıza uygun ayarlamanız için miktar vermedim.

TAZE ZERDEÇALLI HİNDİ DİLİMLERİ TARİFİ;
Hindi göğüs etini yıkayıp, süzün.
 
hindi göğüs tarifi
Hindi göğüs etini, ince ince uzun dilimler halinde kesin.
 
taze zerdeçal resmi
Taze zerdeçalın dış kabuğunu kazıyın.
Rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
 
taze zerdeçal
Not;
Taze zerdeçal boyası çok çıkan bir malzeme, zerdeçalı eldivenle soyup, rendelemenizi öneririm.

marine etmek
Marine etmek için;
Hindi dilimlerini derin bir kabın içine yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı, taze zerdeçal rendesi, tuz, karabiber, kekik, kuru nane, kırmızı pul biber ekleyin.
İyice karıştırdığınız hindi dilimlerini bu sosun içinde 1 saat kadar bekletin.
 
Pişirmek için ben ızgara tavası kullandım.
Tavayı boş olarak ısıtın, ısındıktan sonra marine edilmiş hindi dilimlerini tavaya dizin.
Böyle bir tavanız yoksa teflon veya çelik tavada da pişirebilirsiniz.
Tavanız yapışmaz yüzeye sahip ise pişirirken ayrıca yağ eklemenize gerek yok.
Çelik tava da bir miktar yağa ihtiyaç olabilir.

Hindi dilimlerini önlü arkalı pişirin.

turkey with fresh turmeric
Pişen hindi dilimlerini servis tabağına alın.
 
biber mantar sote
Hindi dilimlerinin yanında servis yaptığım mantarlı, biber sote için;
Mantarları suda kalmadan hemen yıkayıp, süzün.
Biberleri yıkayın tohumlarını çıkarın, istediğiniz boyutta doğrayın.
Tencereye yağ dökün, yağın ısınmasını bekleyin.
Yağ ısındıktan sonra mantarları ve biberleri içine atın, tuzunu serpin.
Mantarın suyunu salmaması için yüksek ısıda karıştırarak hızlıca pişirin.
Mantar ve biberlerin biraz yumuşaması yeterli oluyor.

turkey fajitas

Hazırladığınız mantarlı, biber soteyi servis tabağına alın.

basmati pilavı

Bu tarifin yanında pirinç pilavı, patates püresi, makarna veya sarıp dürüm yapmak için gözleme çok iyi gider.

fresh turmeric
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...