Kasım ayına girdik, şeftali mi kaldı? diye düşünebilirsiniz.
Bütün yaz bu tarifi yazıp yayınlamak için çabaladım durdum.
Fakat bir türlü vakit bulup, resimleri düzenlemeyi ve yazıyı oluşturmayı bitiremedim.
Tarifi yazmam bu tarihi buldu, şeftali mevsimi geçsede ben yine de yayınlayayım seneye lazım olur😊
Tarifimize geri dönersek;
Cheseecake (çizkek) içinde süt ürünleri ve peynir çeşitleri olan bir tatlı çeşidi.
Peynir ve süt ürünlerini sevenlerin çok sevdiği, sevmeyenlerin uzak durduğu bir ürün.
Şahsen ben çok severim, evde yaparım, dışarda bir yere gidersem de tatlı olarak hep cheesecake (özellikle limonlusunu) tercih ederim.
Burada pek çok Cheseecake tarifi verdim, hepsinin linkini aşağıya ekliyorum.
Verdiğim tarifler yuvarlak kelepçeli kalıpla hazırlanan çizkeklerdi, ilk kez mini boy porsiyonluk tarif vereceğim.
Konu ile ilgili tarifler;
Cheesecake (çizkek) Tarifleri;
ŞEFTALİLİ MİNİ CHEESECAKE;
Malzemeler; (12 kişilik )
Tabanı için;
1 Paket Burçak bisküvi,
50 gram tereyağı,
1 tatlı kaşığı tarçın.
İç Dolgusu için;
250 gram Labne peyniri,
1 paket 200 gramlık krema,
1 su bardağı toz şeker,
3 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya.
Üzerinin dolgusu için;
3 adet şeftali veya nektari,
1 su bardağı su,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker.
ŞEFTALİLİ MİNİ CHEESECAKE TARİFİ;
Burçak bisküviyi rondoda un haline gelecek kadar çekin.
Erittiğiniz tereyağını, tarçını ilave edip karıştırın.
Kek kapsüllerinin tabanına kapsülün büyüklüğüne göre 1 veya 2 yemek kaşığı koyup, bardak ile bastırarak iyice yapışmasını sağlayın.
Not; Ben bu tarifte sağlam yapılı ayakta durabilen kek kapsülleri kullandım.
Eğer daha küçük ve güçsüz kapsül kullanırsanız kapsülleri muffin tepsisine yerleştirmenizi öneririm.
İç Dolgusunu Hazırlamak İçin;
Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın.
Unu ekleyin.
Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının
üzerine aktarın.
Kek kapsüllerini alüminyum folyonun üzerine yerleştirin.
Folyonun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak kase şekline getirin.
Fırın tepsisine yerleştirip, yanlarına küçük kaselerde su yerleştirin.
165 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Not;
Pişme esnasında fırının kapağını açmayın.
Pişmiş mi? diye anlamak için kalıbı sağa sola sallamayın.
Çizkek piştikten sonra fırından çıkarmadan, 15-20 dakika fırının içinde soğumasını bekleyin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.Oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
Not;
Çizkeklerin büyük kelepçeli kalıplarda bekleme süresi daha uzun oluyor, bunlar mini boy olduğu daha kısa sürede kıvamını buluyor.
Gelelim üst malzemenin hazırlanmasına;
Bunun için su, şeker, nişasta ve şeftaliye yada herhangi bir meyveye ihtiyacımız var.
Bu aşamada isterseniz hazır jöle kullanabilirsiniz.
Ben hazır kullanmak istemediğim için bu şekilde hazırlıyorum.
Küçük bir tencerenin içine su, şeker, nişastayı yerleştirin.
Şeftalilerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayın.
Onlarıda tencereye ilave edin.
Düşük ısıda ki ocakta karıştıra karıştıra pişirin.
Hazırladığınız üst dolgu malzemesini biraz soğuduktan sonra; dinlenmiş, soğumuş çizkeklerin üzerine paylaştırın.
Üst malzemesini döktükten sonra 1 saat daha buzdolabında dinlendirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...