Sayfalar

29 Eylül 2018 Cumartesi

TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ

Muhterem'le Afiyetle
İncir, yaz bitiminin en güzel meyvelerinden biridir.
Ağustos ortası veya sonunda tezgahlarda görünmeye başlar.
Bu sene incir mevsimi başladığında köydeydik, bol bol taze incir yeme fırsatı bulduk.
İncir zamanında, yemek misafirlerime tatlı olarak incir ikram ettim.
Bazen köyde hediye olarak o kadar çok incir geliyor ki, onları değerlendirmek için marmelat yapıp, İstanbul'a getirdiğim oluyor.
Bugünkü tarifimi İstanbul'da hazırlamıştım.
İnciri dilimleyerek muhallebinin içinde dekoratif olarak, püre yaparak da üzerinde kullandım.
Bu tarifle muhallebinin hatırına çocuklar bile incir yiyebilir 😊
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

27 Eylül 2018 Perşembe

BEYAZ FASULYE TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Geçen yıl turşu mevsiminde turşuları kurmuş, onlar olgunlaşıp resmini çekinceye kadar tarifleri yayınlamam biraz turşu mevsimini geçmişti.
Tam turşularımı kurdum bitirdim derken, Bitlis'li komşumdan 1 poşet fasulye gelmişti.
Fasulyenin bir kısmı yeşil, önemli bir kısmı da beyaz fasulyeydi.
Beyaz fasulyeyi annemin her yaz kurduğu turşularından biliyordum.
Annem karışık turşu kurarken mutlaka içine beyaz fasulye de koyar.
Bu beyaz fasulye tazeyken toplanırsa çoğu zaman turşu olarak değerlendirilir.
Eğer dalında bırakıp tanelenmesini beklerseniz, tanelerini kuru fasulye gibi pişirirsiniz.
Kuru fasulyeden daha ferah ve güzel bir tadı olur.
Bazı yerlerde adı "Badalan Fasulye" olarak geçer.

25 Eylül 2018 Salı

BÖĞÜRTLEN KOMPOSTOSU

Muhterem'le Afiyetle
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba🙋
Temmuz'un son günü tatil için gittiğimiz Kastamonu'dan dün döndük.
Köyde ki evimizde internet sorunu olduğu için orada olduğum günlerde ne yazık ki burayı güncelleyemiyorum.
Fakat köyde ki evimizde de tarifler yapmaya, resimlerini çekmeye devam ediyorum.
Ben İstanbul'a dönünceye kadar bazılarının mevsimi geçmek üzere oluyor ama yinede tarifi bir sonraki sezonlarda faydalanmanız için yayınlıyorum.
Böğürtlen kompostosu da mevsimlik tariflerden birisi.
Yaz aylarında şahane rengi ve tadı ile yaz masalarınızı renklendirecek bir içecek.
Köyde olduğum günlerde en kolay ve bol miktarda dalından kopararak ulaştığım böğürtleni yaz mevsiminde pazar tezgahlarında da bulabilirsiniz.
Köyde ayrıca resimlerini çekmek için akşam yemeği masaları da hazırladım, bunlardan birisinin mönüsünde böğürtlen kompostosu vardı.
Menüsünde, Böğürtlen Kompostosu olan yemek masasının resimleri 👉BURADA

Böğürtlen ile hazırladığım diğer tariflerim;

Böğürtlenli Dondurma

Böğürtlen Soslu İrmik Tatlısı

Böğürtlenli Kek

Böğürtlenli, Jöleli Tatlı

"Afiyetle Kalın"