Sayfalar

24 Aralık 2009 Perşembe

BULGUR KÖFTESİ

Bu tarifte bulgur köftesinin sade halini göreceksiniz.
Fakat bu köfteyi yaptığınız zaman isterseniz sarımsaklı yoğurt ile yada domatesli biberli nefis bir sos eşliğinde sunabilirsiniz.
Bazı bulgur köfteleri ya haşlanıyor yada kızartılıyor, bu tarifteki köfteler ise önce haşlandı sonra kızartıldı.
Tavadan çıktıkları zaman lokma tatlısı gibi duruyorlardı.
Yapımı biraz el oyalasa da lezzeti ile kendisini affettiriyor.
Köftelik bulgurla yapılan değişik tarifler görmek isterseniz, bakınız;

Bulgur Çanakları


Yoğurtlu Pazılı Bulgur Köftesi

Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu

Tarhanalı Bulgur Köfteli Çorba (Sıkıcık Çorbası)

Fellah Köftesi
(Domates Soslu)

Yoğurtlu Fellah Köftesi



Ayrıca haşlanmış patatesle hazırlanan Patates Köftesi'nde de yine ince bulgur var.
"Afiyetle Kalın"
BULGUR KÖFTESİ;
Malzemeler;
2 su bardağı köftelik bulgur,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz-karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
Yapılışı;
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.
İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın ve isterseniz fındık büyüklüğünde, isterseniz ceviz büyüklüğünde minik toplar olarak yuvarlayın.
Avuçlarınızı yağladığınız zaman daha kolay yuvarlanıyorlar.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Haşlanan köfteleri kızgın yağda 4-5 dakika kızartın.
Bol yeşillik, limon eşliğinde yada sarımsaklı yoğurt veya domatesli, biberli sos içinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"

25 yorum:

  1. Canım harikasın ellerine sağlık ta
    bağı alıp gitsem olurmu.Kocaman öp
    tüm...

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle nefis olmuşlar aldım tarifi deneyeceğim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Muhteremcim
    bunlar çok şirirn görünüyor :))
    ellerine sağlık ben de yapıyorum ama kızartıldığını bilmiyordum ben sadece haşlayıp yoğurtluyordum bir daha yaptığımda kızartayım :)) eminim nefis olacaklardır ....

    YanıtlaSil
  4. sunum üzüm salkımı gibi olmuş çok hoş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Rahmetli annem derdiki;'' Kursak kavurğasını ister''Bulguru görünce gözlerim ışıldıyor.Hele böyle zarif ve zerafetli olursa, denememek elde değil.Ellerine sağlık.Denemek ister ve blogumda yayınlamak isterim,Şayet izin verirsen.Sevgile ve öpücükler sizin olsun......

    YanıtlaSil
  6. SİZ MALATYALI MISINIZ BURADA ÇOK YAPARLAR ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  7. kızartmak çok güzel bir fikir olmuş ablacıgım.bende hep yaparım ama kızartmak hiç aklıma gelmemişti ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  8. Harıka bır tarıf olmus tabakta gözüm kaldı:))))Ellerine sağlık afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  9. Annemineli'ne;
    Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
    Tarifi denemeniz ve blogunuzda yayınlamanız beni çok mutlu eder.

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık çok severim ya...

    Canım çekti çanaklarının tarifini not aldım:D

    YanıtlaSil
  11. Dilek Hanımın Mutfağı'na;

    Hayır ben Malatya'lı değilim. Kastamonu'luyum.

    YanıtlaSil
  12. bu tarifi çok beğendim ben, kızartma olunca belki daha kalorili olur ama lezzeti gerçekten harikadır. mutlaka denemek isterim, teşekkürler ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYORLER ELLERİNİZE SAĞLIK...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  14. süper bir tarif..sunumda çok güzel..elinize saglık.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık, ben yogurtlusunu yapacağım inş.

    Seni takibe aldım, bana da beklerim;)

    YanıtlaSil
  16. Bizde pek böyle yapılmamıştır bir kürt köftesi vardır oda buna benzemez sade değildir hoşmuş bu hemde görüntüleride güzel denenmeli kesinlikle,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Adsız20:53

    Simdi yptim ogrenciyiz ama cok guzel oldu fazla masrafi bile yok emeginize saglik :)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ben blogunuzu takibe aldim kizartinca kuru omuyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep,
      Bulgur köftesini kızartınca kuru olmuyor.
      Dışında çıtır bir tabaka oluşuyor ama içi yumuşak kalıyor.
      Kolay gelsin.

      Sil
  19. Kizartinca kuru olmuyormu

    YanıtlaSil
  20. Bugun yaptim superrrrrrr

    YanıtlaSil
  21. Bugun yaptim yetmedi enfes oldular tesekkurler cmt gunum var hic yapilmayan bir tarif rica etsem cok degisik lutfen dizin damak zevkiniz cok guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeynep,
      Bulgur köftesini beğenmenize çok sevindim, eminim güzel olmuştur, ellerine sağlık.
      Günün için şu anda elimde değişik hiç bilinmeyen bir tarif yok, olduğu zaman zaten hemen buradan yayınlıyorum.
      Fakat sana gün menüsü için
      ÇAY DAVETLERİkategorisine bakmanı tavsiye edrim.
      Benim çay davetleri, akraba günleri ve günler için hazırladığım pek çok tarif orada bulunuyor, sana fikir vermiş olur.
      Kolay gelsin.

      Sil
  22. esmer ince bulgurla yapsam olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Elbette esmer ince bulgur kullanabilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...