Bugün, Tuz Biber Dergisi'nin Mart sayısında yayınlanan tariflerimden birisi olan yoğurtlu pazılı bulgur köftesinin tarifini vermek istiyorum.
Körpecik pazı yaprakları pazar tezgahlarını süslemişken bu tarifi yapmanın tam zamanı.
Yaz aylarında da yoğurtlu olması sebebi ve hafifliği ile sık sık yapabilirsiniz.
Ben bu tarifi geçen yaz Sofra dergisinde görüp, denemiştim.
Pazı ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU PAZILI BULGUR KÖFTESİ;
Malzemeler;
1 demet pazı,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
1 çay bardağı zeytinyağı, tuz.
Bulgur köftesi için;
Malzemeler;
2 su bardağı köftelik bulgur,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz-karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
YOĞURTLU PAZILI BULGUR KÖFTESİ TARİFİ;
Pazıların yapraklarını yıkayın ve saplarını ince ince, yapraklarını geniş geniş doğrayın.
Kaynayan tuzlu suyun içine önce saplarını atıp, biraz haşlayın.
Saplar yumuşayınca yapraklarını da ekleyip, 3-4 dakika kaynatın ve süzün.
Üzerinden soğuk su geçirip, iyice sıkarak suyunu süzün.
Hazırladığınız pazının tuzunu, yağını ekleyip, karıştırın.
Sarımsağı ezip, yoğurtla karıştırın.
Sarımsaklı yoğurtla pazıyı karıştırıp, servis tabağına yerleştirin.
Bulgur köftesini yapmak için;
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın ve isterseniz fındık büyüklüğünde, isterseniz ceviz büyüklüğünde minik toplar olarak yuvarlayın.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Haşlanan köfteleri kızgın yağda 4-5 dakika kızartın.
Hazırladığınız köfteleri servis tabağında ki yoğurtlu pazının üzerine dizerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusu'na ait resimlerin 3. ve son bölümünde, büyük havuzdan resimleri, ördek, kuğu, sincap gibi Emirgan sakinlerini ve 3 bölümdür yayınladığım resimlerle hazırladığım, müzikli videoyu görebilirsiniz.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu 2010-3. Bölüm
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilhayırlı cumalar.
Yoğurtlu pazıyı çok severim bulgur köftesinide ikisi muhteşem olmuş canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilbayıldım.ellerine saglık.hem leziz hem saglıklı.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilBURGUR OLURDA O YEMEK KÖTÜ OLUR MU AMA BAZILISINI HİÇ DENEMEDİM. DEGİŞİK GELDİ BİR ARA DENEMEK LAZIM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER
BURGUR OLURDA O YEMEK KÖTÜ OLUR MU AMA BAZILISINI HİÇ DENEMEDİM. DEGİŞİK GELDİ BİR ARA DENEMEK LAZIM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER
köfteler ne kadar iştah açıcı görünüyor! resmen içim gitti:)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım..
Cok degısık bır tarıf sunum harıka
YanıtlaSilellerıne saglık canım
Sevgıler
Canım herzamanki gibi herşeyiyle hari,ka bir tarif elerine sağlık....
YanıtlaSilMUHTEREMCİM ;
YanıtlaSilellerine sağlık süper olmuş afiyet bal olsun
sevgiler
MERHABA İZİNSİZ RESİM VE TARİF ALMAK YASAKTIR UYARISINI SONRADAN GÖRDÜM:)))http://guzellerinannesi.blogspot.com/BLOĞUMA GELİP PROFİLİMİ OKURSANIZ FİKRİNİZİ BANA BİLDİRİRSENİZ SEVİNİRİM...STLÜ TATLILAR ETKİNLİĞİME KATILIRSANIZ AYRICA SEVİNİRİM...
YanıtlaSilköfteler harika görünüyor. blogunuz ve yemekleriniz çok güzell.
YanıtlaSilellerinize sağlık..
dikkatine arkadaşım sanırım onay vermişsin ....
YanıtlaSilhttp://guzellerinannesi.blogspot.com/2010/04/pazili-bulgur-koftesi.html