Sokağınıza gelen sütçüden açık süt alır mısınız?
Ben çocuklar küçükken açık süt alıyordum sonra kutu sütlerin daha güvenli olduğuna inandırıldık, sütü açık değil paketli olarak almaya başladık.
Daha sonra açık sütün güvenli bir yerden alındığı zaman, kutu sütten daha faydalı olduğu söylenmeye başladı.
Kutu sütlerin pastorizasyon işlemleri ve karton kutuda bekleme süreci kutu süt için "o kadar da sağlıklı değil" imajı oluşturdu.
Birde son yıllarda sağlıklı beslenmeye önem verilmeye başlanınca, işlenmiş gıdadan uzak durma, evde kendi yemeğini, yoğurdunu hatta peynirini yapma ihtiyacı doğdu.
Uzun zamandır yine açık süt alıyorum, aldığım açık süt ile evde yoğurt yapıyorum.
Tatlı yapmak için veya yemek yapmak için lazım olunca kutu süt de alıyorum.
Bir gün yine yoğurt yapmak için sütçümüzden açık süt aldım.
Sütü kaynatmak için ocağa koydum, aradan biraz zaman geçince birde ne göreyim bizim süt kesilmeye başlamış.
Süt genellikle sıcak yaz aylarında kesilme yapabiliyor, benim sütte Haziran ayında kesilmişti.
Ne yapsam ne etsem derken, kesilmiş sütü değerlendirmek için yapılan lor peynir yapmaya karar verdim.