Sayfalar

7 Mayıs 2009 Perşembe

FIRINDA KIYMALI KABAK


Kabak bugünlerde hem ucuz, hemde çok lezzetli.
Kabakla çeşit çeşit yemekler yapıyoruz ama arada sırada böyle allayıp, pullayarak ev halkının daha da severek yemesini sağlıyoruz.
Bu tarif bazı yerlerde "Sandal Kebabı" olarakta geçiyor.
Bazı tariflerde ise içine kıyma yerine peynir yerleştirilerek yapılmış.
Eminim peynirli de çok güzel oluyordur ama bizimkiler peynirliye yemek değil, çerez gözüyle bakarlar.
O yüzden bu tür yemeklerde genellikle kıyma kullanıyorum.
Kabakların iç kısmı yumuşak olduğu için yemek kaşığı ile içini kolayca çıkarabilirsiniz.
Diğer kabak tariflerim için,bakınız;

Etli Yayla Kabağı


Fırında Yufkalı Kabak Graten


Fırında Kremalı Kabak


Kabak Yemeği


Kabak Salatası

Çıtır Yufkalı Kabak Salatası



Kabak Çiçeği Dolması


Etli Yayla Kabağı Dolması

Zeytinyağlı Kabak-Sebze Dolması



Krep Usulü Kabak Mücver

"Afiyetle Kalın"

FIRINDA KIYMALI KABAK;
Malzemeler;
5 adet sakız kabak,
300 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz,zeytinyağı,
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı;
Kabakları yıkayın ve dış kabuklarını soyun.
Ortadan uzunlamasına kesin.
İç kısımlarını bir yemek kaşığı veya parizyen kaşık ile oyun.
Soğanı küçük doğrayıp,4-5 kaşık zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine kıymayı ilave edn.
İçine istediğiniz baharatları ve tuzunu ekleyerek, kavurun.


Kavrulan kıymayı oyduğunuz kabakların içine yerleştirin.
Üzerine 2 su bardağı su ile incelttiğiniz, domates salçasını gezdirin.
Tuz serpin, kıyma yağlı olduğu için az miktarda yağ ekleyin.


Maydanozları incecik doğrayıp, kabakların üzerine serpin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında pişirin.
Fırından çıkarmadan 10 dakika önce kaşar rendesini kabakların üzerine yerleştirin.
Kaşarlar eriyip,kızarıncaya kadar fırında tutun.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


* Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusu 2009 başlıklı yazımızın 2. bölümünü görmek için, bakınız;

Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu 2009-2. Bölüm.

11 yorum:

  1. ellerine saglık.nefis bir kabak yemegi tarifi vermişsin.

    YanıtlaSil
  2. ellerıne saglık super gorunuyor bende yapayım bundan evde kabak vardı :)

    YanıtlaSil
  3. şahane görünüyor,sunum müthiş olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor ellerinize saglik.
    Baklali firinmakarna da harika cic denemedim ama sunumunuz da cok güzel emeyinize saglik.Hersey gönlünüzce olsun

    YanıtlaSil
  5. Bence kabagin en güzel hali. Ellerine saglik canim,cok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik.
    Cok guzel olmus.

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim.
    Kabak gercekten cok güzel pullanmis:)
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  8. Bizde de kabaklı sandal derlerdi çok severdik..
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Gezi resimlerine ve servis tabagina bayildim....

    Daha nice güzel günleri evladinla
    beraber gecirmeni diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. anneler gunun kutlu olsun bitanem nice guzel gunlere insallah

    YanıtlaSil
  11. MUHTEREMCİGİM ANNELER GÜNÜNÜ TÜM KALBİMLE KUTLARIM CANIM EVLADİNA İNSALLAH EN KİSA ZAMANDA HAYİRLİSİYLA KAVUSURSUN COK ZOR BENDE YİLLARCA HASRETLERİNİ CEKTİM CANİM SİMDİ HİC YASAMAMİS GİBİYİM.
    HER SEYİN GUZEL YUREGİNE GORE OLMASİ DİLEKLERİMLE
    ..SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM….

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...