10 Temmuz 2009 Cuma

FIRINDA YUFKALI KABAK GRATEN


Bu tarifi Özlem'in sayfasında gördüğüm anda bayıldım.
Hemen denedim, resimdeki görüntü beni yanıtmadı ve tadını çok sevdik.
Bugüne kadar 4-5 defa yaptım ama tarifi vermek, bugüne kısmet oldu.
Bu arada bu tarifin ismi "Kabak Graten-Kabaklı börek" olarak geçiyor.
Bu tarifin en önemli özelliği içinde yufka parçalarının olması.
Kabak mücver yaparken kullandığımız unun yerine yufka kullanıyorsunuz.
Bu sıcak günlerde oldukça hafif bir öğün olabilir.
"Afiyetle Kalın"


FIRINDA YUFKALI KABAK GRATEN;
Malzemeler;

4 adet kabak,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
3 adet yufka,
1 küçük kalıp beyaz peynir,
yarım demet dereotu,
Tuz ve kuru nane,
Üzeri için;
1 kase kaşar rendesi,
2-3 kaşık çörek otu.


YUFKALI KABAK GRATEN TARİFİ;
Kabakları rendeleyin, yufkaları parçalayın.
Süt, sıvı yağ, yumurtayı çırpın, beyaz peyniri ufalayın.
Dereotunu incecik doğrayın.
Hepsini karıştırın, tuz ve biraz kuru nane ekleyin.
Yağladığınız Borcam'a hazırladığınız kabaklı karışımı yerleştirin.


Üzerine rendelenmiş kaşar peynir ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Abana Limanı'nın resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Abana Limanı

6 yorum:

  1. canım ellerine sağlık yazdım tarifi
    çok güzel olmuş görüntüleride detaylı vermişsin mutlaka deneyeceğim.buna çok benzer bir tarif var elimde şimdiye kadar denemek kısmet olmamıştı senin ki ile başlarım denemelere.iyi hafta sonları canım..

    YanıtlayınSil
  2. Muhakkak denemem lazim...cok ilgimi cekti...ellerine saglik...
    Berlinden sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. Canım buna benzer bir tarifi lezzet dergisinden bende denemiştim gerçekten harika olmultu senin tarifide mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık...
    Mutlu hafta sonları

    YanıtlayınSil
  4. çok güzel bir görüntüsü var ya denemek gerek.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. Ellerine saglik canim.
    Harika görünüyor.
    Sevgilerle.

    YanıtlayınSil
  6. bende görüp denemen çok hoşuma gitti. ama abarttığım kadar var dimi :)lezzetli gerçekten. her gelen misafirlerime yapıyorum.istiyorumki böle güzel bir lezzeti tadıp onlarda denesinler. ve hepsinden onay not alıp tarifleriyle eve dönüyorlar.:)her zamanki gibi nefis görünüyor kabaklı börek.sıcak sıcak yemesini çok seviyorum.ellerine sağlık canım.
    sevgilerimle

    YanıtlayınSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...