Bamya sevmeyen bendeniz, eşim ve kızım içim bamya pişirmeye devam ediyorum.
Bamyanın tadına bakmasam bile değişik yöntemlerle pişirip, bizimkilerin fikrini alıyorum.
Bu tarifteki bamyanın çerez gibi olduğunu söylediler.
Onlara katılıyorum, bamya tavadan çıktığı anda çıtır çıtır haliyle çerez gibi olduğunu belli ediyordu.
Bu tarifi Lezzet dergisinin 2008 Ağustos sayısında görüp, denedim.
Dergide bol limon dilimleri ile servis yapılması öneriliyordu.
Bamya ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
BAMYA KIZARTMASI;
Malzemeler;
Yarım kilo iri bamya,
1 çay bardağı maden suyu,
1 yemek kaşığı un,
1 adet yumurta ve tuz,
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ.
BAMYA KIZARTMASI TARİFİ;
Bamyanın tepesini külah şeklinde kesin.
Yıkayıp, iyice süzün.
Maden suyu, un, yumurta ve tuz eklediğiniz karışımı iyice çırpın.
Bamyaları bu karışıma bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.
Limon dilimleri ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"
bambayı çok severim ama yıllardır çok duymuş olmama rağmen kızartmasını denemek kısmet olmadı.
YanıtlaSilhakikaten çerez gibi görünüyor.
ellerine sağlık canım..
aaa bamyayı bu haliyle hiç görmemiştim.yemeğini çok severim.annem bayılır.bu tarifi hemen ona da göstermeli.sevgilerimle.
YanıtlaSililk defa görüyorum çok değişik bir yemek olmuş eline sağlık
YanıtlaSilçok severim bamya kızartmasını..ben birde domates sosu yapıyorum üzerine ölede degişik ve lezzetli oluyor.ellerine saglık nefis olmuş.yiyenlere afiyetler olsun.sevgiler
YanıtlaSilÇok değişik ama harika bir fikir ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları...
YanıtlaSilGüzel bir sayfa olmuş.tarifler bizim gibi çalışan bayanlar için oldukça ideal.teşekkürler FERDA
YanıtlaSilÇok güzel hiç duymamıştım.elinize yüreğinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Sil