7 Temmuz 2009 Salı
HELLİM PEYNİRLİ SALATA
Hellim peyniri ile tanışalı 1 yılı geçti.
Önceden de Hellimden haberim vardı ama alıp, denememiştim.
Tanıştıktan sonrada bir daha hiç ayrılmadık : )
Bazen tost makinesinde büyük dilimler halinde, bazende küp küp doğrayıp, teflon tavada pişirerek sık sık kullanıyorum.
Yemeğe gelen misafirlerime hazırladığım salataları sık sık hellim ile süsleyip, lezzetlendiriyorum.
Eğer bizbize yemek yiyeceksek, kızartmak daha kolay olduğu için, dilimleri resimdeki gibi büyük hazırlıyorum.
Misafir için salata yapacaksam hellimleri bereketli olsun diye küp küp doğruyorum.
Hellim çok tuzlu bir peynir, o yüzden pişirmeden yarım saat önce su dolu bir kasede bekletiyorum.
Hellimi piştikten sonra çok bekletmeden, sıcak sıcak tüketmenizi öneririm.
"Afiyetle Kalın"
HELLİM PEYNİRLİ SALATA;
Malzemeler;
1 paket Hellim peyniri,
1 demet yeşil kıvırcık,
1 demet mor kıvırcık (lollo rosso)
3-4 adet kırmızı biber turşusu,
10 adet cherry domates,
Süslemek için; Nane yaprakları,
Tuz, zeytinyağı, yarım limon.
TARİFİ;
Hellim peynirleri fazla tuzunun gitmesi için, su dolu bir kasede yarım saat bekletin.
Kıvırcıkları bol suda yıkayıp, iyice süzün.
Hellimleri dilimler halinde kesip, tost makinesinde yada teflon tavada önlü-arkalı kızartın.
İsterseniz peynirlerin üzerine fırça ile biraz zeytinyağı sürebilirsiniz.
Salata malzemelerini iri parçalar halinde koparıp, salata kasesine yerleştirin.
Kırmızı biber turşusunu şeritler halinde kesip, salataya yerleştirin.
Kızarttığınız hellim peynirlerini ve cherry domatesleri salatanın üzerine dizin.
Tuz, zeytinyağı ve limon ile hazırladığınız sosu servis yapacağınız zaman salataya ekleyin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
5 Temmuz Abana'nın önemli şahsiyetlerinden Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Sayın Hasan Doğan'ın ölüm yıl dönümüydü.
Onun anısına Abana resimlerinden oluşan bir yazı hazırladım, bakınız;
Hasan Doğan'ın Anısına; Abana
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hellim peynirini ben hiç denemedim.ama birkaç defa yemiştim.tadı harika oluyor.
YanıtlaSilSalata harika görünüyor.
YanıtlaSilBende hellimle bu sene tanıştım.
Ama çok beğendim tadını.
Sevgiler.
Canım salatnın sunumu süper zaten hellimin tadı tartışmasız ....
YanıtlaSilEllerine sağlık
Merhabalar,
YanıtlaSilhelim peynirini ben de çok severim kıbrıs peyniri diyoruz biz...
Salata nefis görünüyor bu sıcaklarda hiç bir şey yenmiyor salata en iyisi ellerine sağlık Muhteremcim....
Bu arada helim peynirini önce yumurtaya sonra susama batırarak kızart nefis oluyor bu da benim sana nacizane bir tavsiyem :)
Bu arada haklısın Geline kıyamam :))
YanıtlaSilHellim benimde severek yedidigim bir peynirdir.Gecen sene misir ununa batirilarak kizartilmis halini yedim.Mükemmeldi.
YanıtlaSilBenim kizim kesildikten sonra pantolana benzedigi icin pantolon peynir diyor....
Ben de son 2 yıldır yiyorum hellim peynirini. Salata da sıcak havada ne güzel olur. Hafif hafif. ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim çiçek isimleri için tekrar.
YanıtlaSilHerkez isimler yanında görünüyor diyor. Ama ben bloğumda isimleri üstte görüyorum.
Çiçeğin üstünde yani isimleri, yanında değil. Kaç kere düzelttim ama benmi öyle görüyorum tam anlamadım.
Sana tekrar teşekkür ederim.
Sevgiler.
ELLERİNE SAĞLIK BENDE HELLİM TEFLONDA KIZARTIP YEMEYİ ÇOK SEVİYORUM.SOĞUYUNCA SERTLEŞİYOR.
YanıtlaSilSEVGİLER
canım ellerine sağlık sunum nefis görünüyor.Bu peyniri reklam stantlarında tatmıştım sanki ogün
YanıtlaSilsevmedik almak için hiç gayretimiz olmadı bu yüzden fakat blogda herkes kullandı salatalarda söylediğin gibi tuzunu çıkarıp bir defa olsun denemek lazım.
Bir yıl olmuş ölmeye gör Hasan Doğan nur içinde yatsın.
kocaman sevgiler..
Merhaba, kirpi patates salatası için şehriyelerin kıtırtılığını sormuşsunuz. Hiç rahatsız edici değil, çıtır çıtır bir tat oluyor.
YanıtlaSilSevgiler.
Hellim peynirini severim, aslında biz peynir çeşitlerini çok severiz, salatada hiç denemedim,ama senin salatan harika görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum.
YanıtlaSil