7 Temmuz 2009 Salı

HELLİM PEYNİRLİ SALATA


Hellim peyniri ile tanışalı 1 yılı geçti.
Önceden de Hellimden haberim vardı ama alıp, denememiştim.
Tanıştıktan sonrada bir daha hiç ayrılmadık : )
Bazen tost makinesinde büyük dilimler halinde, bazende küp küp doğrayıp, teflon tavada pişirerek sık sık kullanıyorum.
Yemeğe gelen misafirlerime hazırladığım salataları sık sık hellim ile süsleyip, lezzetlendiriyorum.
Eğer bizbize yemek yiyeceksek, kızartmak daha kolay olduğu için, dilimleri resimdeki gibi büyük hazırlıyorum.
Misafir için salata yapacaksam hellimleri bereketli olsun diye küp küp doğruyorum.
Hellim çok tuzlu bir peynir, o yüzden pişirmeden yarım saat önce su dolu bir kasede bekletiyorum.
Hellimi piştikten sonra çok bekletmeden, sıcak sıcak tüketmenizi öneririm.
"Afiyetle Kalın"


HELLİM PEYNİRLİ SALATA;
Malzemeler;
1 paket Hellim peyniri,
1 demet yeşil kıvırcık,
1 demet mor kıvırcık (lollo rosso)
3-4 adet kırmızı biber turşusu,
10 adet cherry domates,
Süslemek için; Nane yaprakları,
Tuz, zeytinyağı, yarım limon.


TARİFİ;
Hellim peynirleri fazla tuzunun gitmesi için, su dolu bir kasede yarım saat bekletin.
Kıvırcıkları bol suda yıkayıp, iyice süzün.
Hellimleri dilimler halinde kesip, tost makinesinde yada teflon tavada önlü-arkalı kızartın.
İsterseniz peynirlerin üzerine fırça ile biraz zeytinyağı sürebilirsiniz.
Salata malzemelerini iri parçalar halinde koparıp, salata kasesine yerleştirin.
Kırmızı biber turşusunu şeritler halinde kesip, salataya yerleştirin.
Kızarttığınız hellim peynirlerini ve cherry domatesleri salatanın üzerine dizin.
Tuz, zeytinyağı ve limon ile hazırladığınız sosu servis yapacağınız zaman salataya ekleyin.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
5 Temmuz Abana'nın önemli şahsiyetlerinden Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Sayın Hasan Doğan'ın ölüm yıl dönümüydü.
Onun anısına Abana resimlerinden oluşan bir yazı hazırladım, bakınız;
Hasan Doğan'ın Anısına; Abana

12 yorum:

  1. hellim peynirini ben hiç denemedim.ama birkaç defa yemiştim.tadı harika oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Salata harika görünüyor.
    Bende hellimle bu sene tanıştım.
    Ama çok beğendim tadını.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım salatnın sunumu süper zaten hellimin tadı tartışmasız ....
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    helim peynirini ben de çok severim kıbrıs peyniri diyoruz biz...
    Salata nefis görünüyor bu sıcaklarda hiç bir şey yenmiyor salata en iyisi ellerine sağlık Muhteremcim....
    Bu arada helim peynirini önce yumurtaya sonra susama batırarak kızart nefis oluyor bu da benim sana nacizane bir tavsiyem :)

    YanıtlaSil
  5. Bu arada haklısın Geline kıyamam :))

    YanıtlaSil
  6. Hellim benimde severek yedidigim bir peynirdir.Gecen sene misir ununa batirilarak kizartilmis halini yedim.Mükemmeldi.
    Benim kizim kesildikten sonra pantolana benzedigi icin pantolon peynir diyor....

    YanıtlaSil
  7. Ben de son 2 yıldır yiyorum hellim peynirini. Salata da sıcak havada ne güzel olur. Hafif hafif. ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim çiçek isimleri için tekrar.
    Herkez isimler yanında görünüyor diyor. Ama ben bloğumda isimleri üstte görüyorum.
    Çiçeğin üstünde yani isimleri, yanında değil. Kaç kere düzelttim ama benmi öyle görüyorum tam anlamadım.
    Sana tekrar teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK BENDE HELLİM TEFLONDA KIZARTIP YEMEYİ ÇOK SEVİYORUM.SOĞUYUNCA SERTLEŞİYOR.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. canım ellerine sağlık sunum nefis görünüyor.Bu peyniri reklam stantlarında tatmıştım sanki ogün
    sevmedik almak için hiç gayretimiz olmadı bu yüzden fakat blogda herkes kullandı salatalarda söylediğin gibi tuzunu çıkarıp bir defa olsun denemek lazım.
    Bir yıl olmuş ölmeye gör Hasan Doğan nur içinde yatsın.
    kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, kirpi patates salatası için şehriyelerin kıtırtılığını sormuşsunuz. Hiç rahatsız edici değil, çıtır çıtır bir tat oluyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Hellim peynirini severim, aslında biz peynir çeşitlerini çok severiz, salatada hiç denemedim,ama senin salatan harika görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...