Ev sahibimiz; "Defne Nur" Hanım.
Kendisine teşekkür edip, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Diyabet hastalığı diyetine uyulduktan sonra insana kaliteli bir yaşam veren, ömür boyu devam edecek bir yaşam biçimidir.
Diyabet hastanesinde ki doktorlar diyete artık Tıbbi Beslenme Tedavisi diyorlar.
Diyabet hastalığı ile 20 yıl önce kayınvalidemin hastalığı ile tanıştım.
Diyetimizin ana maddesi hastanın hiç aç kalmaması ve 3 ana-3 ara öğüne uyulmasıydı.
Şekerli-tatlı türü gıdalar ve aşırı yemek yemek yasaktı.
Aslında şöyle bir bakarsak şeker hastası olsun olmasın, herkesin sağlıklı olması için uyması gereken bir kaç önemli maddedir bunlar.
Fakat günümüzde televizyonlarda ki reklamlarla gözümüzün içine kadar sokulan şekerli yiyecek ve içecekler-abur cuburlar hepsi diyabeti tetikleyecek unsurlar.
Ne yazık ki çocuklarımızı bırakın kendimizi bile alıkoyamıyoruz bu jan janlı ürünlerden.
"Afiyetle Kalın"
Gelelim etkinlik tarifimize, diyabet olunca işin içinde "en iyisi ağız tadıyla yenilebilecek bir sebze yapayım" dedim.
Bu kabakların ismi "yayla kabağı" ama bazı yerlerde "Girit kabağı "da deniyor.
Önce dolma yapmayı düşündüm ama pirinç bir diyabet yemeği için iyi bir seçim olmazdı.
Bende daha önce pişirdiğim bostan patlıcanı oturtma yemeğini örnek alarak bu şekilde içine et doldurarak kabakları pişirdim.
Etin içine garnitür olarak patates ve havuç eklemedim çünkü ikisi de nişasta kaynağı oldukları için yemeğin şeker oranını yükseltebilirlerdi.
Et olarak dana kuşbaşı kullandım ama isterseniz tavuk kuşbaşı ile hazırlayıp, daha sağlıklı bir sebze yemeği elde edersiniz.
ETLİ YAYLA KABAĞI;
Malzemesi;
Kişi başı bir adet yayla kabağı,
Yarım kilo kuşbaşı et,
2 Adet kuru soğan,
2 adet sivri biber,
2 adet domates,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,karabiber,sıvı yağ.
Her kabağa 1 dilim kaşar peynir.
TARİFİ;
Kuşbaşı etleri sotelik doğrayın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yumuşayan etin içine 2 kaşık sıvı yağ ekleyip, küçük doğradığınız soğan, biber, domatesle birlikte kavurun.
Tuzunu ve biberini ekleyin.
Kabakların dışını tırtıklı soyacakla soyup, içini oyun.
Kabağın içine hazırladığınız eti doldurun.
Biber salçasını 1-2 kaşık sıvı yağ ve su ile karıştırıp, kabakların üzerine dökün.
Su seviyesi kabakların yarısını geçmesin.
Tuzunu serpin.
Kabakların kapağını kapatın, tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Servis Önerisi;
1. Öneri; Kabakların kapağını kaldırıp, 1 dilim kaşar yerleştirip, servis yapabilirsiniz.
2. Öneri, Kabakları kapağı ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Kişi başı bir adet yayla kabağı,
Yarım kilo kuşbaşı et,
2 Adet kuru soğan,
2 adet sivri biber,
2 adet domates,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,karabiber,sıvı yağ.
Her kabağa 1 dilim kaşar peynir.
TARİFİ;
Kuşbaşı etleri sotelik doğrayın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yumuşayan etin içine 2 kaşık sıvı yağ ekleyip, küçük doğradığınız soğan, biber, domatesle birlikte kavurun.
Tuzunu ve biberini ekleyin.
Kabakların dışını tırtıklı soyacakla soyup, içini oyun.
Kabağın içine hazırladığınız eti doldurun.
Biber salçasını 1-2 kaşık sıvı yağ ve su ile karıştırıp, kabakların üzerine dökün.
Su seviyesi kabakların yarısını geçmesin.
Tuzunu serpin.
Kabakların kapağını kapatın, tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Servis Önerisi;
1. Öneri; Kabakların kapağını kaldırıp, 1 dilim kaşar yerleştirip, servis yapabilirsiniz.
2. Öneri, Kabakları kapağı ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...