Kremalı patatesi kalorisi yüzünden, arada sırada yapıyorum.
Bu kremalı kabak tarifini ise Emel'in blogunda gördüm.
Patatesle karşılaştırdığımız da daha sağlıklı bir fırın yemeği olduğu kesin.
Tarifte ki en mühim püf noktası; Un.
Kabakların pişerken çıkan suyu için 2-3 kaşık una bulanması, çok işe yarıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KREMALI KABAK;
Malzemeler;
1 kilo kabak,
1 küçük paket krema,
3 yemek kaşığı un,
1 demet dereotu yada kuru nane,
Tuz, kırmızı pul biber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Tarifi;
Kabakları yıkayın ve dış kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayın.
Kremasını, tuzunu, ununu, istediğiniz baharatları, 2-3 kaşık zeytinyağını, incecik doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırarak harmanlayın.
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerine yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında kabaklar pişip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
kremayı saymazsak:P hem hafif hem kolay. hem de sunumu harika:)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım..
sevgili muhterem ;
YanıtlaSilnefis olmuşlar ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
sevgiler
Ellerinize saglik nefis denememlazim.Hayirli güzel bir hafta diliyorum sevgiler canim
YanıtlaSilCok guzel bir tarif, ellerine saglik.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bende çok se
YanıtlaSilverim.Mutlu haftalar kocaman öpüyo
rum...
selam bende yeni bir blog sahibiyim bloğumu ziyaret ederseniz çok sevinirim
YanıtlaSilellerinize sağlıkçok güzel görünüyor..akşama köfte yapmıştım yanına ne pişirsem diye düşünüyordum iyi fikir olacak.
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIKKK NEFİS GÖRÜNÜYOR KESİNLİKLE..
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerinize sağlık. Aynı zamanda çokda besleyici
YanıtlaSilSaygılarımla.
önce kremayı döküp fırında pşirip sonramı kaşar peyniri koydunuz ellerinize sağülık selamlar
YanıtlaSilSevgili Dilek,
SilKabak narin bir sebze olduğu için bütün malzemelerle birlikte pişirdim.
Hiç sorun çıkmadan pişti.
Fakat bu tarifi patatesle yaptığım zaman mutlaka önce patatesin krema ile pişmesini bekliyorum, sonra kaşarını ekliyorum.
ellerinize sağlık güzel bir tarif
YanıtlaSilBu tarif yıkılıyor. Ben de yaptım muhteremim. Tarif yayında. Ellerine yüreğine sağlık
YanıtlaSilhttp://durutarifler.blogspot.com.tr/2014/06/frnda-kremal-kabak.html
Ellerine sağlık Nilaycım,
SilTarifimi beğenmene ve yapmana çok sevindim, yaz aylarında hafif yemek arayanlar için çok uygun bir tarif.