Sayfalar

3 Haziran 2011 Cuma

PÜRELİ ENGİNAR

Enginarın çanak şekli sayesinde pek çok farklı tarif uygulayabilirsiniz.
Pişirdiğiniz zeytinyağlı bir sebzeyi, tavuğu, balığı bile bu çanakların içinde sunabilisiniz.
Daha önce favanın (iç bakla püresi) enginar kasesinde sunulduğu tarifler görmüştüm.
Bende patates, havuç ve pancar ile hazırladığım püreleri enginar kasesine yerleştirip, servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"




Enginarı kase gibi kullanıp, aşağıdaki tarifleri uygulayabilirsiniz.

Enginar Kasesinde Fırın Makarna


Asma Yaprağında Enginar Dolması

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Somon Balıklı Enginar

Tavuklu Enginar

Enginar Burger

Enginar Pane

Enginar Kasesinde Ali Nazik

PÜRELİ ENGİNAR;
Malzemeler;
5 adet çanak şeklinde enginar,
Zeytinyağı, tuz, limon, nane yaprakları.
Püre için;
5 adet haşlamalık patates,
4 adet küçük boy pancar,
4 adet havuç,
3-4 sap taze soğan,
Tuz, karabiber, zeytinyağı.

TARİFİ;
Enginarları limon ile ovun.
Daha sonra içine biraz zeytinyağı ve tuz eklediğiniz 3-4 su bardağı suda haşlayın.
Patates püresini hazırlamak için;
5 adet, daha kolay haşlandığı için küçük boyda patatesi yıkayın.
Yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın.
Haşlanan patatesi soyup, çatalla ezip, püre yapın.
İsterseniz mutfak robotunu kullanıp, püre haline getirebilirsiniz.
Taze soğanı ince ince doğrayın, biraz zeytinyağı eşliğinde pişirin.
İçine patates püresini ekleyip, tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyip, pişirin.
Küçük bir tartölet kalıbı ile yada kaşık yardımı ile püreyi enginarın içine yerleştirin.

Pancarlı püreyi hazırlamak için;
4 adet, daha kolay haşlandığı için küçük boyda körpe pancarı yıkayın.
Yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın.
Haşlanan pancarları çatalla ezip, püre yapın.
İsterseniz mutfak robotunu kullanıp, püre haline getirebilirsiniz.
Not;
Pancar lifli yapsından dolayı patates gibi pürüzsüz püre olmuyor, küçük parçalara bölünüyor.
Hazırladığınız pancarı biraz zeytinyağı eşliğinde tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyerek, pişirin.
Küçük bir tartölet kalıbı ile yada kaşık yardımı ile püreyi enginarın içine yerleştirin.

Havuçlu püreyi hazırlamak için;
4 adet küçük boyda körpe havucun dışını kazıyın.
3-4 parçaya bölüp, iyice haşlayın.
Haşlanan havuçları çatalla ezip, püre yapın.
İsterseniz mutfak robotunda daha pürüzsüz püre haline getirebilirsiniz.
Taze soğanı ince ince doğrayın, biraz zeytinyağı eşliğinde pişirin.
İçine havuç püresini ekleyip, tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyip, pişirin.
Küçük bir tartölet kalıbı ile yada kaşık yardımı ile püreyi enginarın içine yerleştirin.

"Afiyet Olsun"

9 yorum:

  1. canım ellerinesağlık çok şık olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Renkli renkli ne güzel olmuşlar, bahar çiçekleri gibi:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. çok hoş bi sunum olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. harika bir fikir,tebrik ederim ,ellerin dert görmesin şifa olsun inşallah:) hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  5. Adsız22:26

    Enginar deyince fazla söze gerek kalmıyor. Ben en çok yapraklı olarak yapılan dolmasını severim ama her hali kabulümdür. Değişik pürelerle yaptığın bu şekli de oldukça güzel. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Canim cok güzel bir fikir ellerine emeklerine saglik afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  7. papatya prensesin dedigi gibi bahar cicekleri gibi olmus sunumu cok hos ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel, bolca sağlıklı tarif. Ellerine sağlık sevgili Muhterem.

    YanıtlaSil
  9. s.a
    Davet sofraları için süper fikir oldu bana. Odam pembe olduğu için hangisini seçtiğimi tahmin etmişsinizdir:) Ellerinize sağlık Muhterem Hanım, Şifa olsun..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...