24 Mayıs 2010 Pazartesi

ENGİNAR KASESİNDE ALİ NAZİK

Bu tarif, bu sezonun son enginar tarifi olacak.
Enginarı kase şekli ile kullanmayı çok seviyorum.
Her şey enginar kasesinin içinde çok güzel duruyor.
Bu enginarları aldığım zaman "acaba nasıl değişik bir tarif yapsam?" derken, aklıma Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden birisi olan Ali Nazik geldi.
Miktarı az olduğu için hemen 2 patlıcanla Ali Nazik hazırladım ve limonlu suda haşladığım enginar kaselerinin içinde sundum.
Oldukça lezzetli ve şık bir yemek ortaya çıkmış oldu.
"Afiyetle Kalın"



ENGİNAR KASESİNDE ALİ NAZİK;
Malzemeler;
4 adet kase şeklinde enginar,
1 adet limon,
Ali Nazik için;
2 adet patlıcan,
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
100 gram kıyma,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
1 adet domates,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, karabiber, zeytinyağı.
Üzerine;
2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ,
İsteğe bağlı kırmızı toz biber.
Dereotu dalları.
Tarifi;
Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ali Nazik Tarifi;
Soğanları çok küçük doğrayarak, 5-6 kaşık zeytinyağında kavurun.
Yine küçük doğradığınız sivri ve kırmızı biberleri, domatesi ilave edin.
Son olarak kıymayı ilave edin ve tuz, karabiber, istediğiniz baharatları ve salçayı ekleyip, pişirin.
Patlıcanları yıkayın ve çatalla üzerini 4-5 yerinden delin.
Ocağın üzerine yerleştirin ve arada bir çevirerek iyice pişmesini sağlayın.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçakla çok küçük olarak kesin.
İsterseniz mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Patlıcanlara tuz ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip, karıştırın.
Patlıcanları, çırpılmış sarımsaklı yoğurdun içine ekleyin.
Enginar kaselerini servis tabağına yerleştirin ve hazırladığınız yoğurtlu patlıcanları enginar kaselerinin içine yerleştirin.
Üzerine kavrulmuş kıymayı yerleştirin.
Son olarak kızdırılmış tereyağ dökerek, dereotu ile süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Kapalıçarşı, İstanbul'da gezilmesi ve görülmesi gereken tarihi yerlerin başında geliyor.
Geçen hafta ziyaret ettiğimiz Kapalıçarşı resimleri ve yazısı için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Kapalıçarşı-Grandbazaar

11 yorum:

  1. güzel görünüyo emin lezzetide öyledir...

    YanıtlaSil
  2. Enginarla nefis bir görüntü .Hiç böyle denememiştim bende bu tarifi denemek isterim. Elinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok yaratıcı olmuş canım ,eline sağlık lezzetli gözüküyor ibir enginar sever olarak hayır demem :)

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik ve şık bir sunum olmuş. Gerçekten çok beğendim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. SÜPER BİR FİKİR ELLERİNE SAĞLIK
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. eline saglik ne kadar hos bir sunum

    YanıtlaSil
  7. Afiyetler olsun nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  8. oooooo Muhteremciğim sen ne ettin böyle arkadaşım müthiş bir yemek olmuş ellerine sağlık ikiside çok sevdiğim lezzetler ama asla aklıma patlıcan ve enginarı birleştirmek gelmezdi sayende gördük sadece kendim için bir tane de olsa deneyip tadına bakacağım yoksa çatlarım:)))
    görüntünün şılığı da cabası süpersin maşaallah hamaratım benim sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Görüntü süper..sunum ona keza..
    Ellerıne sğlık afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. enginarı çok seviyorum tarifinizde çok güzel ellerinizesağlık

    YanıtlaSil
  11. Adsız16:22

    Kemalpaşatatlisi.com
    Merhaba,

    Enginarı çok severim, harika bir tarif bence, evde bugün alınmış enginarlar var. En iyisi sizin tarifi denemek. ellerinize sağlık, diğer tarifler de çok güzel... Sevgilerime

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...