7 Kasım 2009 Cumartesi

ALİ NAZİK

Ali Nazik közlenmiş patlıcan ile yapılan nefis bir yemek.
Tek zorluğu patlıcanları közlemek.
Ben patlıcanları direkt ocağın üzerinde közlüyorum.
Fırınım doğalgazlı olduğu için en az yarım saat kendisini ısıtması lazım sonra içindekini pişirmesi de bir o kadar uzun sürdüğü için ocakta közlemek benim için daha pratik ve çabuk oluyor.
Patlıcanları közlerken daha çabuk pişmesi için çatalla delmeyi unutmayın.
"Afiyetle Kalın"

ALİ NAZİK;
Malzemeler;
1 kilo patlıcan,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
300 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
2 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
1 adet domates,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, karabiber, zeytinyağı.
Üzerine;
2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ,
İsteğe bağlı kırmızı toz biber.
TARİFİ;
Soğanları çok küçük doğrayarak, 5-6 kaşık zeytinyağında kavurun.
Yine küçük doğradığınız sivri ve kırmızı biberleri, domatesi ilave edin.
Son olarak kıymayı ilave edin ve tuz, karabiber, istediğiniz baharatları ve salçayı ekleyip, pişirin.
Patlıcanları yıkayın ve çatalla üzerini 4-5 yerinden delin.
Ocağın üzerine yerleştirin ve arada bir çevirerek iyice pişmesini sağlayın.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçakla çok küçük olarak kesin.
İsterseniz mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Patlıcanlara tuz ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip, karıştırın.
Patlıcanları, çırpılmış sarımsaklı yoğurdun içine ekleyin.
Servis tabağına hazırladığınız yoğurtlu patlıcanları yerleştirin.
Üzerine kavrulmuş kıymayı yerleştirin.
Son olarak kızdırılmış tereyağ dökerek, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. ocakta közleyince bence fırındakinden daha lezzetli oluyor,nefis bir görüntü,eşim sevmediği için pek fazla yapamıyorum,ellerinize sağlık,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık güzel bir yemek çok severim.Afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  3. çok sevdiğim bir yemektir nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
    iyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık harika görünüyor bende çok severim.Kıymayla
    benim evin beyleri yemediği için tavukla yapmak zorunda kalıyorum.Mut
    lu hafta sonları öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor.Zaten patlıcan başlı başına süper bir sebze.Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor.Zaten patlıcan başlı başına süper bir sebze.Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Muhterem Hanımcım nefisss görünüyor ellerinize sağlık. Ben de bayılırım Ali Naziğe ama o közlemesi yok mu. O çok zor geliyor.Biz Adanada toptan fırına götürüp közletiyoruz patlıcanları ve soyup dondurucuya atıyoruz.Tembel işi yani :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Canım bende hep ocakta közleüyorum fırında közlenince sanki tadı farklı oluyr:))
    Elerine salık süper gözüküyopr...


    Mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  9. Canım bende hep ocakta közleüyorum fırında közlenince sanki tadı farklı oluyr:))
    Elerine salık süper gözüküyopr...


    Mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  10. Adsız22:59

    Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  11. Bu mevsimde patlicanlarin tadi güzel mi?
    Harika görünüyor,ellerine saglik
    Sevgili Muhterem.Güzel bir haftaya
    baslaman dilegiyle,sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...