13 Mayıs 2008 Salı

İÇ BAKLALI ENGİNAR

Baharın müjdecisi bakla demiştik, ya enginar?
Enginar da en az bakla kadar baharı müjdeleyen sebzeler arasında yerini alır.
Faydaları derseniz saymakla bitmez.
Her yıl yaşımız kadar enginar yememiz gerektiğini,
hiç yemesek bile, senede bir tarlasından geçmemiz gerektiğini söyleyen lafları sık sık duyarız.
Bunlar işin varsayım tarafı ama çok ilaç kullananıp karaciğeri yorgun düşenler, kolesterolü yüksek olanlar için de enginar tavsiye ediliyor.
Peki bahar müjdecisi olan bakla ve enginarı bir tarifte kullanmaya ne dersiniz?
Bakla içlerini soymak can sıkıcı ama sakın soymayı ihmal etmeyin.
Enginarlı diğer tarif için bakınız; Etli Enginar
"Afiyetle Kalın"

İÇ BAKLALI ENGİNAR;
Malzemeler;
5 adet enginar,
2 su bardağı ayıklanmış iç bakla,
1 su bardağı arpacık soğan,
1 adet havuç,
1 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Yarım demet dereotu,
tuz ve limon.
Yapılışı;
Enginarları limonlu suda haşlayıp,piştiği suyun içinde bırakın.
Zeytinyağında kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları soteleyin.
Arpacık soğanlarına,temizlenip kabukları soyulmuş baklaları ve ince ince doğradığınız havuçları ekleyin.
1 yemek kaşığı un ve 1 su bardağı su ve tuzunu ilave edip,pişirin.
Piştiği suyun içinde bekleyen enginarları servis tabağına yerleştirin.
İçlerine hazırladığınız baklalı içi paylaştırın.
Enginarların üzerine incecik doğradığınız dereotu ve ve bir kaç kaşık zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

9 yorum:

  1. slm
    enginarı çok severim ellerine sağlık çok güzel olmuş cnm
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. elerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Muhteremcigim enginarin harika cok nefis gorunuyor enginari cok severim .İc baklayla hic denemedim cok merak ettim mutlaka deneyecegim nefis olsa gerek goruntu bu kadar mukemmelse tadi eminim cok guzeldir.
    Canim saraydaki muceverin tekrarini hic izlememis gibi buyuk bir hayranlikla yeniden izliyorum:))) oradan ogrendigim guzel bilgileri not almayida ihmal etmiyorum:)
    canim cok opuyorum kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Canım Muhteremcim dediğin gibi çok faydalıymış enginar..Bende çok severim, mevsimi bitene kadar birkaç kez yaparım ( ayol yaşım kadar yemeye çalışsam hergün enginar pişirmem lazım :)))))..
    Bu sene dondurucuya koyacağım kısmetse kış için..
    Ellerine sağlık canım arkadaşım, yağlı boya tablo gibi olmuş vallahii..
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar saglikli bir görüntü,hem saglikli hemde lezzetli.Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. off enginar harika olmuş ellerine asğlık canikom..sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. Bizim buralarda enginarlar liflendi bile. Herhalde yakında yukarılardan gelmeye başlayacak. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  8. canım biliyonmu bakla hiç yemedim..pazarda görüyom ama tadını bilmediğim için cesaret edip alamıyorum..ama bu tariften sonra mutlaka alırım..
    ellerine sağlık muhteremciğim..harika görünüyo..
    öpüyorum kocaman..
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...