Mevsimi gelen ve vakti geçmeden enginarlı tariflere devam.
Zaten yemek dergileride böyle yapmıyor mu?
Mevsimi gelen sebze ve meyvelere o sayılarında daha çok yer veriyorlar.
Enginarın fazla seçeneği yokmuş gibi görünüyor ama enginarın da pek çok tarifi var.
Sanırım garnitürlü enginar en sık yapılan enginar tariflerinden birisidir.
Diğer enginar tariflerim için, bakınız;
Asma Yaprağında Enginar Dolması
Somon Balıklı Enginar
Tavuklu Enginar
Enginar Burger
Enginar Pane
Enginar Yahnisi
Enginar Kasesinde Ali Nazik
Somon Balıklı Enginar
Tavuklu Enginar
Enginar Burger
Enginar Pane
Enginar Yahnisi
Enginar Kasesinde Ali Nazik
Malzemeler;
4 adet enginar (çanak şeklinde),
1 kavanoz garnitür,
Yarım demet dereotu,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Tuz, zeytinyağı,
1 adet limon.
Yapılışı;
Enginarları limon sıkılmış 3-4 bardak suyla haşlayın.
Garnitürü süzüp,içine tuzunu,baharatını ve zeytinyağını ekleyin.
Pişen enginarları soğutup,servis tabağına dizin.
Servis tabağında, enginarların altına doğranmış dereotu yerleştirebilirsiniz.
Hazırladığınız garnitürleri çanak şeklindeki enginarların içine doldurun.
Dereotu ile süsleyip,soğuk olarak servis yapın.
Bu günlerde Lalelerle süslenen Yıldız Parkı'nı görmek için, bakınız;
bizimkiler hiç yemiyorlar maalesef.ama bu hafta senin tarifinle bende yapacagım oturup kendim yiyecegim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.pek leziz görünüyor yemeğin.sevgilerimle...
YanıtlaSilhmmm ellerıne saglık cok guzel olmus cok ıstah acıcı gorunuyor
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
Sevgiler.
enginar harika gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanımm nefis görünüyor ellerine sağlık...mutlu haftalar..sevgiler:=))
YanıtlaSilgörüntüsü mükemmel.Eminim tadida öyledir.Ellerine saglik.
YanıtlaSilsevgilerle.