Bugünkü tarifim arada bir bazı tezgahlarda yada marketlerde bulunan yaban mersini ile hazırladığım yaban mersini reçeli olacak.
Bu meyve çok bilinen yada kullanılan bir ürün değil.
Bende bir pazar tezgahında görünce almış, tariflerde kullanmıştım.
Yaban mersini denince aklınıza siyah üzüm büyüklüğünde bir meyve gelebilir.
Benim bu tarifte kullandığım yaban mersini, doğal olarak yetişen, yabani, organik bir çeşidi.
Bu çeşidin en önemli özelliği, kültür olarak yetiştirilen diğer Yaban Mersininden daha çok renk vermesiymiş.
Bende yaptığım tariflerde en çok ortaya çıkan muhteşem renklerine bayıldım.
Bazı bölgelerde bu yabani çeşidine "Murt meyvesi" veya "Hambeles" deniyormuş.
Bu çeşidinin içinde ufak ufak çekirdekler var.
Nar çekirdeği gibi yerken bir parça kendini hissettiriyor.
Daha önce Yaban Mersini ile muffin (top kek) yapmıştım.
Yaban Mersini'nin faydaları ve muffin tarifi 👉BURADA
Birde henüz yayınlamadığım milkshake hazırladım, onda da ortaya çok güzel bir renk çıktı, en kısa zamanda onun tarifini de ekleyeceğim.
YABAN MERSİNİ REÇELİ;
Malzemeler;
2 su bardağı yaban mersini,
4 su bardağı toz çeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya,
4-5 damla limon veya 1 çay kaşığı limon tuzu.
4 su bardağı toz çeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya,
4-5 damla limon veya 1 çay kaşığı limon tuzu.
YABAN MERSİNİ REÇELİ TARİFİ;
Yaban mersininde bulunan minik sapları temizleyin.
İyice yıkayıp, süzün.
Reçeli kaynatacağınız tencereye yıkadığınız yaban mersinlerini dökün.
Üzerine toz şekeri ilave edin.
2 su bardağı su ilave edin.
Tencereyi ocağa yerleştirin, içine 1 paket vanilya ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın.
Üzerine toz şekeri ilave edin.
2 su bardağı su ilave edin.
Tencereyi ocağa yerleştirin, içine 1 paket vanilya ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın.
Arada bir karıştırarak dibine sarmasını veya taşmasını engelleyin.
Yaban mersini pişmeye başladıktan sonra kendi doğal rengini vermeye başlıyor.
Önce açık lila olan rengi, kaynadıkça koyu pembeye dönüşüyor.
Çok uzun süreli pişerse kahverengi oluyor.
Reçel kıvam almaya başlayınca başlayınca 4-5 damla limon ilave edin.
Limon yoksa 1 çay kaşığı limon tuzu kullanabilirsiniz.
Limon suyunu veya tuzunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
Reçeli hemen kullanmayacaksanız sıcakken kavanoza doldurup, kapağını kapatın ve hemen kavanozu ters çevirin.
Sıcağın etkisi ile kavanozun kapağı vakumlanacak ve daha uzun süre dayanacaktır.
Not;
Verdiğim ölçülerden resimde gördüğünüz 1 küçük kavanoz ve 1 kase reçel çıktı.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...