Kabak ile hazırlanan tarifleri severek deniyorum.
Neyse ki bizim evde kabak sevmeyen yok : )
Diğer kabak tariflerim için, bakınız;
Fırında Kıymalı Kabak (Sandal Kebabı)
Etli Yayla Kabağı
Fırında Yufkalı Kabak Graten
Fırında Kremalı Kabak
Kabak Yemeği
Kabak Salatası
Çıtır Yufkalı Kabak Salatası
Kabak Çiçeği Dolması
Etli Yayla Kabağı Dolması
Zeytinyağlı Kabak-Sebze Dolması
Krep Usulü Kabak Mücver
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KREMALI, KIYMALI KABAK;
Malzemeler;
1,5 kilo kabak,
1 küçük paket krema,
3 yemek kaşığı un,
1 demet dereotu yada kuru nane,
Tuz, kırmızı pul biber,
300 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Kabakları iyice yıkayın ve halka halka doğrayın.
Tuzunu, ununu, istediğiniz baharatları, 2-3 kaşık zeytinyağını, incecik doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırarak harmanlayın.
Not;
Kabakların 2-3 kaşık una bulanması, pişerken çıkan suyunu toplaması için çok işe yarıyor.
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Kıymayı kavurmak için;
Soğanı küçük küçük doğrayın, 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı, tuzunu ve karabiberi ilave edin, kıyma pişinceye kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymayı tepside ki kabakların üzerine yayın.
Kabakların ve kıymanın üzerine 1 küçük kutu kremayı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında orta hararette pişirin.
"Afiyet Olsun"
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Kıymayı kavurmak için;
Soğanı küçük küçük doğrayın, 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı, tuzunu ve karabiberi ilave edin, kıyma pişinceye kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymayı tepside ki kabakların üzerine yayın.
Kabakların ve kıymanın üzerine 1 küçük kutu kremayı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında orta hararette pişirin.
"Afiyet Olsun"
Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
YanıtlaSillık çok leziz ve besleyici öpüyorum
mmmm:)))
YanıtlaSilnefiss görünüyor:)
bir tabağı anında bitirmek geldi içimden..
keşke kabağı bizimkilerde sevseydi...
:(
sadece kendim için kabak alırım ben pazarlardan...
çok güzel olmuş muhterem ablacım...
belki bizimkiler bu şekliyle severler...
denenmeli inşallah...
gönül dolusu sevgilerimle...
ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilkurbanın ardından gerçekden hafif bir tarif. çiğ olarak yapılmasıda ayrı bir güzel.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık ,kabakla yapılacak bir alternatif daha :) nefis
YanıtlaSilOh ohhh ellerinize saglik.... Yiyenlere afiyet, sifa olsun insallah... Sevgilerimle güzel bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilbizim evde de benden başka kabak seven yok ne yazık ki :)
YanıtlaSilAma bu durum benim kabak aşkımı engeller mi hayır, bu tarifi almama engel mi hayır:)))
Ellerine sağlık, kremasız yapsam da olur galiba ben bazen yoğurtla mayonezi karıştırıp kabakta kullanıyorum oluyor;)
ellerıne saglık,cok guzel görünüyor.Kabak çok seven bırı olarak deneyecegım.
YanıtlaSilKrema da girince mutlaka güzel olmuştur. Ellerine sağlık, deneyeceğim...
YanıtlaSilnefis görünüyor..kabak yemeklerinin her türlüsüne bayılırım..bunun üzerine az sarımsaklı yoğurt döküp yemek vardı şimdi:)) ellerine sağlık olsun ilk fırsatta deneyeceğim..
YanıtlaSilKabak sever hemde çok severn biri olarak kesinlikle denemeliyim bu tarifi..
YanıtlaSilEllerine sağlık cnaım
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık harika bir yemek üstelik kolay da sevgilerimle...
YanıtlaSilAh nasıl güzeller !! Ben alıp gitsem bu lezzet yuklu tabaklari, küsen olurum ardımdan ?
YanıtlaSilGünaydınlar, ne güzel bir yemek olmuş bu böyle patateslisini biliyordum ama nedense kabakla denemeyi hiç düşünmemişim. denemek yemek lazım eline sağlık. görüşmek üzere sevgiyle kal.
YanıtlaSil