Not;
Bal kabağı sebze zannedilse de aslında meyvedir.
Pek çok evde kışın en azından 1 kere bal kabağı tatlısı yapılır.
Diğer hamur tatlılarına ve şerbetli tatlı çeşitlerine bakarak daha sağlıklıdır.
Hele bir de az şekerle pişirdiyseniz sağlıklı bir meyve tatlınız oldu demektir.
Kabak tatlısı piştiği gün bir hevesle yenir, artanı buzdolabında bekler.
Bu tarif artan kabak tatlısını değerlendirmek için güzel bir öneri.
Tart kekin muhallebi kısmına isterseniz kendiniz (bu tarifte ki gibi) krema hazırlayabilirsiniz, isterseniz vanilyalı puding pişirebilirsiniz veya cremole gibi pişirme gerektirmeyen krema malzemesi kullanabilirsiniz.
Yada 1 kutu krema ile kabak püresini karıştırıp, onu tartın ortasına yerleştirebilirsiniz.
Diğer bal kabaklı tariflerim;
Kabak Tatlısı
Bal Kabağı Dolgulu Muffin
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Tart kalıbını yağlamak için;
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin.
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt, (500 ml)
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 kahve fincanı şeker,
Yarım paket krem şanti, (toz halde)
Üzeri İçin;
2 su bardağı bal kabağı tatlısı püresi,
1 su bardağı ceviz içi.
1 su bardağı ceviz içi.
BAL KABAKLI TART KEK TARİFİ;
Evde bal kabağı tatlınız varsa bu tarifte onu kullanabilirsiniz.
Ben bir gün önce yaptığım bal kabağı tatlısını kullandım.
Bal kabağı tatlısı yoksa 👉BURADA ki tarifle bal kabağını pişirip, soğutun.
Bal kabağı tatlısını ezerek püre haline getirin.
Keki hazırlamak için;
Yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Kakaoyu da ekleyip
malzemeler karışana kadar çırpın.
Tart kalıbını margarin veya tereyağ ile iyice yağlayın, hafif un serpin.
Yağladığınız ortası çukur tart kalıbına hamuru boşaltın
ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın;
Krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli
karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Ilıyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika
çırpın.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin.
Kekin çukur kısmına kremayı düzgünce
yayın.
Cevizlerin yumuşamaması için, cevizleri servisten hemen önce yerleştirin.
Bal kabağı püresini kremanın üzerine yayın.
Önce oda ısısında daha sonra buzdolabında 2 saat dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
Merhaba, uzun zamandır İnstagramda yoksun merak etmiştim buraya bakmak yeni aklıma geldi :) Eline emeğine sağlık her zaman tam mevsimlik bi tarif... :) Sevgilerimle...
YanıtlaSilSağolasın Hülyacım, sağlığım iyi çok şükür.
Sil19 Kasım'da telefonumun ekranı kırıldı, tamir için servise verdik.
15 gün kadar serviste kaldı, tamir olmayacağını söyleyip bize yeni telefon hakkı verdiler.
Yeni aldığımız telefon ilk gün şarj olurken aşırı ısınınca hemen geri getirdik.
Telefona sim kart takılınca geri iade olmuyormuş, illa ki servise gitmesi gerekir dediler.
1 günlük telefonda servise gitti, neredeyse 20 gün dolmak üzere sesleri çıkmadı.
Instagrama laptoptan resim yüklenmiyor, bu sebepten oraya bir şey yükleyemiyorum.
Ama bloglara yazmaya devam ediyorum.