Sayfalar

5 Eylül 2009 Cumartesi

KÖFTE

Muhterem'le GeziyeKöfte sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir.
Çocuklar, büyükler herkes çok severek yer.
Misafir mönülerinde çoğu zaman pilavın yada patates kızartmasının yanında ki yerini alır.
Son yıllarda gıda firmalarının çoğu köfte harcı üretip, piyasaya çıkardı.
Köfte harcı işinizi çok kolaylaştırıyor fakat hemen hemen hepsinde sarımsak var.
Ve köfteler ekmek içi ile yapılmış gibi yumuşak olmuyor.
Bayat ekmeklerinizi rondodan geçirerek buzluğa yerleştirip, lazım oldukça kullanabilirsiniz.
Bayat ekmeğiniz yoksa Etimek'i rondodan geçirip, 2 küçük çay bardağı su ekleyerek ekmek işini halledebilirsiniz.
Eğer "koku beni rahatsız etmiyor" derseniz pratik olan köfte harcını kullanabilirsiniz.
Ben klasik köfte tarifi vereceğim.
Bu arada pişirmek için fırını kullanmanızı önerim, yağda kızartmaktan çok daha hafif oluyor.
Üstelik evde koku olmuyor ve ocak yağ damlaları ile batmıyor.
Diğer köfte tarifleri ve köfte kullanılan tariflerim için, bakınız;

Köfte ve Köfteli Tarifler Dosyası

Çubuklu Köfte


Tavuk Köfte


Şiş Köfte

Islama Köfte

Hasanpaşa Köftesi

Patlıcan Burger

Enginar Burger

Sepet Makarna

İslim Kebabı

Patlıcan Kebabı

Sebzeli Köfte

Poşette Sebzeli Köfte

Sebzeli Şiş Köfte


Köfteli Brüksel Lahanası


Brüksel Lahanalı Köfte

Patates Püreli Tepsi Köftesi

Köfteli Mantar Kebabı

Köfteli Yumurtalı Ispanak

Köfteli Nohut Salatası

Tepside Sebzeli Köfte

Köfte Patlıcan Dizme

Kırmızı Biberli Köfte

Erzincan Kesme Çorbası (Köfteli)

"Afiyetle Kalın"




KÖFTE;
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı bayat ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ.

köfte tarifleriKÖFTE TARİFİ;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın.
Köfteye oval veya yuvarlak şekiller vererek, yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eminönü'nde ki Yeni Camii ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yeni Camii

5 yorum:

  1. Hımm asla hayır demem canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık .bende çok severim köfteyi .ve hayır köfte harcını pek sevmiyorum köftenin tadını kaçırıyor.evde kendim bayat ekmekle yaparım daha harika oluyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Firin konusunda haklisin. COk severek yerim kofteyi ama su ocakta batmasa iyi olur :)

    Kofteler nefis gorunuyor:) Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar...
    İzin ve gezi dönüşü ev işleri yoğunluğundan (boya badana) arkasından Mübarek Ramazan ayının getirdiği misafir ağırlama derken , çektiğimiz resimleri ayarla, dosyala, yazı ön hazırlıklarını yapalım derken sizlere uğrayamadık.
    Çok şükür hep iyiyiz, dostlara teşekkür ve dualarımız yolluyoruz.
    Bu arada köfteler için dediğiniz gibi damak tadına göre baharat çok önemli zaten ayırıcı tadı da veren bu eklemeler. Afiyetler olsun...
    Ailecek selam ve sevgilerimizi bırakıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. KÖFTEYE BAYILIRIM.NE ZAMAN BI BLOGTA KÖFTE TARİFİ GÖRSEM BUNU YAZMADAN GEÇEMEM BLOGUMA BEKLERIM

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...