Sayfalar

20 Mart 2010 Cumartesi

BAHAR GELDİ!

Yaşasın!
Bahar geldi : )
Parlak ve güneşli gökyüzünü görmek, çiçek açan ağaçları, park ve bahçelerde ki çeşit çeşit, renk renk çiçekleri görmek insana yaşama sevinci veriyor.
1. resimde gördüğünüz erik ağacı evimin yan tarafında ki bahçede dikili, ağacın dalları balkonuma doğru büyüdü.
Kışın kuru dal parçasından başka bir görüntüsü olmayan ağaç 1-2 haftadır bir kıpırdanış, bir uyanış içinde.(Kuru dal parçasına can veren Rabbim, sen her şeye Kâdirsin)
Hergün yeni görüntüsü ile beni şaşırtmaya devam ediyor.
Güneşi gördükçe yavaş yavaş açmaya başlayan çiçekleri hafta başında doruk noktasına ulaştı ve gelin gibi bembeyaz çiçeklere büründü.
Bende baharla ilgili bir yazı hazırlamak ve bahar sebzeleri ile ilgili tariflerimi tekrar yayınlamak istiyordum.
Bahar yazısı için bu erik ağacından daha güzel resim olamazdı deyip, ağacın resmini kullandım.


2008 yılında Bahar Bayramında yayınladığım, Nergisleme tarifi ve bahar bayramı yazısı👉BURADA 
Yazının bundan sonra ki bölümünde bahar sebzeleri ve yenilebilir otlarla yapabileceğiniz tarifler var.
Güncelleme;
Bu yazıyı hazırladığım günlerde az sayıda olan tariflerim yıllar içinde çoğaldığı için hepsine ayrı ayrı dosyalar hazırladım.
Sebzenin olduğu dosyaya giderek o sebze ile ilgili bütün tariflerime ulaşabilirsiniz.


ENGİNAR TARİFLERİ;

Enginar ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA


bakla yemekleri
BAKLA TARİFLERİ;

Taze ve Tane Bakla ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA

sultani bezelye yemekleri

SULTANİ ve TANE BEZELYE TARİFLERİ; 
Sultani Bezelye ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA 
Tane Bezelye (Araka) ile hazırladığım tarifler; 
Tane bezelye ile ilgili tariflerime henüz dosya hazırlamadığım için tarifleri link olarak ekledim.
(Bu tariflerde bezelye ana malzeme veya garnitür olarak kullanılmıştır)
 

semizotu yemekleri
SEMİZOTU TARİFLERİ;

Semizotu ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA


pazı yemekleri

PAZI TARİFLERİ;
 
Pazı ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA 
 
ot festivali

Bahar demek yenilebilir otların çıktığı mevsim demek.
Bahar yazısı ot tarifleri olmadan eksik kalırdı.
Yenilebilir otlarla hazırladığım tariflerime de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

bahar otları tarifleri
YENİLEBİLİR OT TARİFLERİ;

Yenilebilir otlarla ilgili hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA

"Afiyetle Kalın"

3 yorum:

  1. Canım bahar gelince içimiz cıvıl cıvıl oluyor.Sayfana gelince içim açıldı.Birbirinden şık ve leziz tarif
    lerin için sonsuz teşekkürler kocaman
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Selam ne güzel türküye ye bahar gelmis.bizde daha tik yok:)))yani almanya da henüz cicekler acmadi malesef.ama havalar fena degil,bunada sükür ediyoruz.bu sene kis bizi cok zorladi,ama Rabbimin isine karisilmaz.Rabbim ne eylerse güzel eyler.bahar yemekler harika bu sekilde toprlamaniz cok iyi olmus.ellerinize saglik sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. hele benim içim kıpır kıpır..bizimde bahçede badem ağaçları var...onlar çoktaaan çiçek açtılar ve yeşil yaprakları oluştu bile..o ağacı gördükçe içim nasıl kaynıyor...

    erik ağacının eriklerini afiyetle yersiniz artık..ben doğurmadan erikler çıksa iyi olurdu...sonuçta erik aşerme işinide yerine getirmiş olurdum:))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...