Enginar mevsimi geldi, neredeyse geçecek ama ben bu sezon henüz enginar tarifi vermedim.
Bu sezonun ilk ama son olmayan enginar tarifim hepimizin sıklıkla yaptığı bezelyeli enginar.
Bezelye ile enginar genellikle zeytinyağlı olarak yapılır, bende o şekilde sık sık yaparım.
Bu tarifte ise bezelyeyi etli olarak enginarla birlikte pişirdikten sonra, ocaktan inmesine yakın üzerlerine birer dilim kaşar peynir yerleştirdim.
Bu yemeği fırında yapabilirsiniz, ben karnıyarık tenceresi diye bilinen geniş tabanlı tencerede ocakta pişirdim.
En sonunda tencerenin sıcaklığı kaşarın erimesine yeterli oluyor.
Bir gün önceden kalmış bezelye yemeğinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Enginarla hazırlanan diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
ETLİ, BEZELYELİ, KAŞARLI ENGİNAR;
Malzemeler; (5 kişilik)
5 adet enginar,
İç harcı için;
1 su bardağı iç bezelye,
100 gram sotelik et,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 adet küçük boy patates,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, zeyitnyağı.
Üzerine;
5 dilim kaşar peynir.
TARİFİ;
Sotelik küçük doğranmış eti tencereye alın, suyunu salıp çektikten sora 1 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
Salçayı ilave edip, biraz kavurun.
Bezelyeyi ve enginarı bütün olarak tencereye ekleyin.
Not;
Bezelyeyi konserve kullanırsanız en son ekleyin.
Tuz ve 1,5 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Enginarın pişmesine yakın küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin.
Bütün sebzeler piştikten sonra tencerenin içinde enginarların içine iç malzemesini yerleştirin.
Hepsinin üzerine birer dilim kaşar peynir yerleştirip, ocağı kapatın.
Tencerenin ve sebzelerin sıcaklığı ile kaşarlar eriyecektir.
Sıcak sıcak salçalı sosu ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Canımmmm canımmm nasıl nefis bir görüntü olsa hepsini yerdim:))Elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum...
nasılda güzel görünüyoorr..:)
YanıtlaSilablacımm,ellerin dert görmesin..
kuzucuklarım biraz mesafeli benim enginara karşı..
kaşarı çok seviyorlar böyle sunmalı birde..
muhabbetle ablacım..
MMMMMM NEFİS KUZUM ELİNE SAĞLIK:))
YanıtlaSilAy o sos falan ne kadar güzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilgüzel bir enginar yemeği alternatifi olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık