Patates mantısını geçen hafta Oktay Usta'nın programında görünce hemen denedim.
Hepimizin çok hoşuna gitti.
Çay davetleri için değişik bir salata tarifimiz daha oldu, mutlaka misafirlerime de bu salatadan yapacağım.
Patatesi herkes sever, herhangi bir yemeğin veya salatanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve sos hem çok lezzetli olur, hemde çok şık olur.
Hem lezzetli, hemde şık, e daha ne olsun : )
"Afiyetle Kalın"
PATATES MANTISI;
Malzemeler; (6-7 adet için)
5-6 adet orta boy patates,
Çeyrek demet maydanoz,
Tuz, sıvıyağ.
Kıymalı harç için;
250 gram kıyma,
2 adet orta boy soğan,
Tuz, Karabiber, sıvıyağ.
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Sıcakken soyup, ezin, iyice yoğurup, püre yapın.
Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayın.
Maydanoz, tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile patatesleri yoğurun.
Elinize iri bir mandalina büyüklüğünde patates püresi alıp, yuvarlayın.
Ortasını açarak çanak şekline getirin.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
Tencerede sıvıyağın içinde soğanları pişirmeye başlayın.
İçine kıymayı ekleyin.
Tuz, karabiber, isterseniz kırmızı pul biber ve farklı baharatlar ekleyerek kıymayı kavurun.
Kavrulan kıymayı patateslerin içine yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurdu patatesin üzerine birer yemek kaşığı yerleştirin.
Üzerine sıvı yağda çiğ kokusu gidene kadar pişirdiğiniz biber salçalı sosu ve kırmızı pul biberi serpin.
Kıyma donmasın diye fazla bekletmeden servis yapın.
"Afiyet Olsun"