15 Kasım 2011 Salı

MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ

Mürdüm eriği reçelini Eylül ayında köyden gelen eriklerle yapmıştım.
En başta rengi ve tadı ile favori reçellerimin arasına girdi.
Artık her sonbahar bir kaç kavanoz mürdüm eriği reçeli yapmayı planlıyorum.
Şimdi portakalların bollaşmasını ve kabuklarının kalınlaşmasını bekliyorum, ilk hedefim en sevdiğim reçel çeşidi olan portakal reçelinden, her yıl olduğu gibi bol bol yapmak.
Mürdüm eriği ile hazırladığım diğer tarifleri görmek için, bakınız;



"Afiyetle Kalın"


MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo mürdüm eriği,
1 kilo toz şeker,
Yarım limonun suyu.

TARİFİ;
Erikleri yıkayın ve ortasından keserek çekirdeklerini çıkarın.
Büyük olduğu için bir eriği 4-5 dilime ayırabilirsiniz.
Dilimlediğiniz erikleri tencereye yerleştirip, üzerine şekeri serpin.
En az 2-3 saat bu şekilde bekletip, eriklerin suyunu salmasını bekleyin.
Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip, kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, suyunu çekmesini ve şekerinin koyulaşmasını bekleyin.
Reçel koyulaşmaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkın 5-10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Hazırladığınız reçeli temiz ve kuru bir kavanoza yerleştirip, ılındıktan sonra kapağını kapatın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Kastamonu tatilimiz de kahvaltıya gittiğimiz İzbeli Çiftliği'ne ait resimleri ve "tiridine bandım" türküsü eşliğinde hazırladığım videoyu görmek için, bakınız;


16 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacımm nefis görünüyor reçelin harika:)
    bal olsun:)
    afiyet olsun:D

    YanıtlaSil
  2. Canım ben yapamadım maalesef elleri
    ne sağlık enfes görünüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. harika olmuş muhterem ablacım:)
    ellerine sağlık...
    işte olayy budur...

    bu yaz sonu bende yaptım mürdüm eriğinden reçel,fakat benimki reçelden çok içinde kabuklar gezen bir marmelata benzedi:)))
    rengi çokk güzel oldu ama:)
    nerde yanlış yaptım bilmiyorum ,ya da eriğin cinsi ile alakalı...
    bilemedim ben onuu:)))
    gönül dolusu sevgi ve muhabbet ile...

    YanıtlaSil
  4. Ben geçen yıl denemiştim maşhoş maşhoş çok güzel oluyor.

    Ellerine emeklerine sağlık canımmm..

    YanıtlaSil
  5. bende portakal reçeli tarifini merakla beklicem o zaman :)

    YanıtlaSil
  6. afiyetle tüketin canım evde her çeşit reçel olsun istiyorum :))sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bende yapamadım inşaallah seneye ellerine sağlık selamlar.

    YanıtlaSil
  8. Nefis arkadaşım nefis en sevdiğim reçellerden biridir harika görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Off tereyağlı kocaman bir dilim ekmeğin üzerinde yemek vardı şimdi..
    Rengide muhteşem..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ah Kastamonu! Çekime gidelim istiyorum ama hep bir engel çıkıyor. Bakalım ne zaman?

    YanıtlaSil
  11. geçen gün bir yerde yemiştim çok beğendiydim. Seneye inşallah senin tarifnle yapmak istiyorum. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, uzun zaman oldu uğramayalı, ama baktım son tarif bana göre değil (sakatatla aram olmamasından dolayı) yorumumu çok sevdiğim mürdüm eriği marmelatına yapayım dedim :) Bu yıl uygun erik denk gelmedi için yapamadım. Ama ilerleyen günlerde değişik bir marmelat yayınlayacağım... Afiyetle yemeniz dileklerimle sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Reçel ne nefis görünüyor ekmeğin üstünde. Mürdüm eriğinin marmeladı yapılır genelde biz de. Reçelini de denemek lazım. Ellerine sağlık Muhterem Abla. Bu arada ben de biraz geciktim ama yine de Kurban Bayramınızı kutlamak isterim. Daha nice bayramlara inşAllah.

    YanıtlaSil
  14. Reçeller benim kahvaltılarımın vazgeçilmezidir.
    Rengine bayıldım, ah bir de tadabilsem:(

    YanıtlaSil
  15. merhaba eriklerin kabuklarını soyarsanız daha muhteşem oluyor kabukları zor pişiyor

    YanıtlaSil
  16. merhaba elinize sağlık. yaklasık 30 yıldır bu reçeli yaparım ama kabuklarını soyarım kabukları çok zor pişiyor bu yuzden meyve ne kadar pişsede kabuklar sert kalıyor.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...