Hatta eşim ve kızım ocakta kaynayan reçel gördükçe "yine mi reçel?" demeye başlamışlardı.
Pek çoğu deneme amaçlıydı, o yüzden 1 veya 2 kilo meyve kullanarak hazırladım.
Hepsinin tadı, görüntüsü beni memnun etti ama ne yazık ki az ölçülerde yaptığım için şu anda evde 1 kavanoz bile reçel yok : )
1 kiloluk meyve ile en fazla 1 kavanoz reçel elde ediyorsunuz.
Şimdi en büyük hedefim portakallar bollaşınca bol bol portakal reçeli ve ayva reçeli yapmak.
Daha önce "erik kompostosu" tarifi verirken, komşumuzun bahçesinde ki erik ağacından bahsetmiştim.
Erik reçelini de yine komşumuzdan gelen eriklerle hazırladım.
Reçeli hazırlarken içine çubuk tarçın ve vanilya ekledim.
Sulu meyveler ile reçel hazırladığım zaman akşamdan meyvenin üzerine şekerini ilave edip, kendi suyunu salmasını bekliyorum, ayrıca su eklemiyorum.
İçinde ki tarçının lezzetinden midir bilmem ama kızımla biz bu yıl ki reçeller içinde en çok sarı erik reçelini beğendik.
"Afiyetle Kalın"
SARI ERİK REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo sarı erik,
1 kilo toz şeker,
1 çubuk tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım limon suyu.
SARI ERİK REÇELİ TARİFİ;
Erikleri yıkayın, ortasından kesip çekirdeklerini çıkarın.
Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri tencereye yerleştirin.
Üzerine şekeri dökün.
Çubuk tarçını ve vanilyayı da ilave edip, kapağını kapatarak sabaha kadar bekletin.
Sabaha kadar bekleyen erikler suyunu salacaktır.
Suyunu bırakmış olan eriklerin içinde olduğu tencereyi ocağa yerleştirin.
Kısık ateşte karıştırarak reçeli pişirmeye başlayın.
Reçel pişerken köpürebilir, bunu önlemek isterseniz içine 1 tatlı kaşığı tereyağ ilave edebilirsiniz.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, suyunu çekmesini ve şekerinin koyulaşmasını bekleyin.
Kaynadıkça reçeliniz kıvamını bulmaya başlayacaktır.
Reçel koyulaşmaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkın 5-10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Hazırladığınız reçeli temiz ve kuru bir kavanoza yerleştirip, ılındıktan sonra kapağını kapatın.
Pişerken reçelin içinde olan çubuk tarçını da kavanoza koymayı unutmayın!
"Afiyet Olsun"
ellerine saglik canim, çok güzel anlatmissin, muhtesem görünüyor, tarçin da ayri bir tadd vermistir... :)
YanıtlaSilNasıl güzel bir rengi var,seyretmeye bile doyamaz insan :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım..
Hayırlı Cumalar diliyorum..
ellerine sağlık çok güzel olmuş sıhhatle yemeği nasip etsin Rabbim:))
YanıtlaSilarkadaşlarınız arasında bende olmak isterim:)
YanıtlaSilBen reçelden ziyade marmelat daha çok seviyorum:)fakat sarı erik reçeline bayılıyorum muhteremciğim. Bizim oralarda bu eriğe harman eriği de derler duydun mu canım:)
YanıtlaSilçiğ olarak yemesi de harika oluyor
ama ayva reçeli yaparsan kesin sizdeyim:)çilekten önce bile gelir benim için:)
ellerine sağlık canım benim.
çok öpüyorum seni..
ablacım ellerine sağlık bizde donduruuya koyduk bu yıl komposto yapıyoruz.)
YanıtlaSilaa çok güzel.renge bak muhteşem..ellerine sağlık...nefis görünüyor...:)
YanıtlaSilrengi harika kahvaltıda olsa ne güzel yenir:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilMuhteremcim bu cok hoş bir reçel dir .
YanıtlaSilBende yapmıştım , ama PC cokunce hersey gitti. Onlarca tarif yüzlerce resim :((((
Kısmet seneye, ağaç bahçede nasılsa :)
Afiyetler olsun.
Rengine hayranım....
Muhterem hanım güzel dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkürler kurabiye tarifiniz gerçekten çok nefis herkes çok beğendi ağızda eriyor her zaman favori tarifim olacak bu güzel tarif için size çok teşekkürler
YanıtlaSilheryaptığınız gibi reçellerinizde iştah kabartıyor renginin güzelliği kıvamı diyecek söz bulamıyorum tek kelimeyle harika ellerinize sağlık sevgiler
Bizim evde hazır reçel veya marmelat pek yenmez ; ev yapımı olanların tadına varınca zaten insan hazıra pek yönelmiyor. Ev yapımı herşey gibi reçelin evde yapılmışı gibisi yok.Ellerine sağlık Muhterem Abla.
YanıtlaSileriklerin kabukları nasıl soydunuz yada arındırdınız
YanıtlaSilMerhaba,
SilErikleri tek tek yıkayarak kullandım, ayrıca kabuklarını soymadım.
Merhaba, kabukları çıkmıyor mu?
YanıtlaSilMerhaba, kabukları kaynarken yüzeyine çıkıyor. Fakat çok ince oldugu için reçelin içinde rahatsız etmiyor. İsterseniz kaynarken yüzeye çıkan kabuklarını toplayıp atabilirsiniz.
Sil