Muhallebiye benzeyen ama hiç pişirmenize gerek kalmadan sadece süte incir mayalayarak elde edilen bir tatlı.
Bu tarif uzun zamandır aklımdaydı, geçen hafta "İncirli Islak Tatlı" yapmak için kuru incir alınca incir uyutmasını da denedim.
Yapımı çok basit, yoğurt mayalar gibi belli sıcaklıkta ki süte önceden ıslatılıp, yumuşatılmış olan doğranmış incir ve şeker ilave ediliyor.
Sonra blenderden geçirip, üzerini kapatıp, sıcak bir yerde bekletiyorsunuz.
2 saat içinde mayalanmış, muhallebi kıvamına gelmiş oluyor.
Buzdolabında da 2 saat dinlendikten sonra tatlınız hazır.
1 gece buzdolabında dinlendirilmesi tavsiye ediliyor ama kıvamında çok değişiklik olmuyor.
"Afiyetle Kalın"
İNCİR UYUTMASI;
Malzemeler;
15 adet kuru incir,
1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
Üzeri için;
İncir dilimleri ve tarçın.
TARİFİ;
İncirleri yıkayıp, ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin.
Yumuşayan incirleri küp küp doğrayın.
Sütü mayalanma ısınsında (el yakmayacak kadar) ısıtın.
İçine doğranmış incirleri ve toz şekeri ilave edin.
El blenderi ile incirleri parçalayın.
Bu işlemi yaparken tatlı muhallebi kıvamına girmeye başlıyor.
Hazırlanan tatlıyı kaselere boşaltın.
Üzerlerini kapatıp, gerekirse havlu ile sarıp sarmalayın.
Sıcak ortamda 2 saat bekletin.
Daha sonra kaseleri buzdolabında 2 saat bekletin.
Üzerine tarçın serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu ile ilgili yazı dizisinin 3. ve son bölümünü görmek ve 3 bölüm için kullandığım resimlerle hazırladığım videoyu seyretmek için, bakınız;
Atatürk Arboretumu 3. Bölüm ve Video
Bunu ben de geçen sene Oktay Usta'dan yapmıştım. Gerçekten güzel oluyor. Ellerine sağlık Muhterem Abla.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık süper olmuş sevgiler.
YanıtlaSilBu tarif benim de listemde muhteremciğim sen hazırlamış,sayfanda yayımlamışsan vardır bir lezzeti:)ben de en kısa sürede deneyeceğim canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
öperim seni...
İlk kez duydum, ellerinize sağlık, denemek gereken tatlılardan biri.
YanıtlaSiluzun zamandır denemek istediğim bir tarif benimde.nedense havalar soğuyunca mayalanmazsa korkusu oluştuğu için ertelemiştim yine yapmayı.
YanıtlaSilKastamonu tatlılarındanmış üstelik:)
Ellerine emeklerine sağlık canım..
gerçekten çok leziz görünüyor..tadını merak ettim doğrusu..ellerine sağlık canım..sevgiler
YanıtlaSilBen hemen bu akşam kilerdeki incrleri uyutsam iyi olacak ne kadar pratik bişimiş bu ellerinize sğalık:)
YanıtlaSilhımm ablacım ben bu tatlıyı çok severim bak canım çekti akşam ayapayım aşureden kalan incirlerim var :)
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiyle kal
Tam bana göre bir tarifmiş.Evde bolca kuru incir varken denemek isterim.Oldukça da kolay görünüyor. Ellerine sağlık Muhterem Abla.
YanıtlaSilÇok değişik gerçekten.Ağızda çıtır çıtır eder kimbilir.Ellerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor burdan.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
YanıtlaSilbir Ege lokanatasinda yemsitim. pisriilmeden yapildigini bilmiyorum, iyiymis:)
YanıtlaSilbende sinopluyum bizim ailede çok sevilir ve çok sık yapılır.annem gecenlerde oktay ustanın tarifiyle yapmış çok beğendik.gerçekden güzel bir lezzet ellerine sağlık....
YanıtlaSilpek güzel görünüyor canım.denemek lazım.eline saglık.sevgiler.
YanıtlaSilben seneler önce sinoplu bir arkadaşımda yemiştim bu tatlıyı ve çok beğenmiştim. ama denemek hiç kısmet olmadı ama şimdi görünce canım istedi. en kısa zamanda deneyecem. ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen de aldım kendi listeme. Bayıldım çünkü.
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi hafta sonları
Daha önce duyduğum , merak ettiğim bir tarifti. Kuplarda da çok hoş görünüyor. Yapmaya niyetliyim ama merak ediyorum acaba kalıp kullanmaya uygun bir kıvamda oluyor mu? Kalıptan çıkınca puding gibi şekilli kalır mı acaba?
YanıtlaSilSevgili Deniz,
Silİncir uyutmasını genellikle kup yada kasede servis yapılırken gördüm, bende o şekilde hazırladım.
Fakat iyice soğuduğu zaman güzel bir kıvamı oluyor, şekil alıyor ve kalıptan çıkıyor.
Karar senin, kolay gelsin.