Yöresel olarak bizde elde açma yufka ile çok yapılır.
Elde ince yufka açmayı ne yazık ki bilmediğim için, hazır yufka ile yapıyorum.
Bazen böreğin içine ne koysam diye kararsız kalırız, peynirliyi herkes yemez, kıyma o anda bulunmayabilir, patates uzun süren bir haşlama süreci ister ama yumurta her evde bulunur ve hemen, hızlı bir şekilde iç olarak hazırlanır.
Bu tarifte amacım daha çok yumurtalı için hazırlanmasını tarif etmek, yufkanızı istediğiniz şekilde sarabilir yada tepside tepsi böreği şeklinde hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
YUMURTALI BÖREK;
Malzemeler;
1 kilo yufka,
5 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,(birazı ile yufka yağlanacak, birazıda böreğin üzerine sürülecek)
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
Tuz.
Tarifi;
Tencereye 2 su bardağı döküp, kaynatın.
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Yumurtaları teker teker kaynayan tuzlu suyun içine kırın.
Yumurtaların pişmesine fırsat vermeden hemen karıştırın.
Suda pişen yumurtayı süzün.
Yufkanın üzerine sıvı yağ sürün.
Üzerine yumurtalı içten yerleştirip, istediğiniz şekilde sarın.Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
Yoğurt, yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağı çırparak karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yumurtalı böreği sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Daha önce görmediğim bir börek tarifi, çok da güzel görünüyor.Ellerinize sağlık..İyi haftalar :)
YanıtlaSilYumurtalı börek hiç yememiştim daha önce..Bana çok değişik geldi..Ben istersem bol peynirlisini isterim senden..))Ellerine sağlık canım,kocaman sevgiler..
YanıtlaSilCanım mutlu haftalar ne kadar leziz
YanıtlaSilbir börek ellerine sağlık denemek lazım öpüyorum...
çok ilginç yumurtalı içi hiç duymamıştım ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık kayınvalidemin yaptığı yumurtalı semizotu gibi değişik olmuş buda denemeli
YanıtlaSilhmmm
YanıtlaSildeğişik bir börek olmuş
demek çılbır gibi pişiriyoruz yumurtaları ...
Ellerine sağlık canım denemeye değer kesinlikle......
gözlemede severim ama börekte hic yemedim,sicakken nefis olur sogutmadan bir dilim aliyorum
YanıtlaSilellerine saglik canim
hayirli bereketi bol bir hafta diliyorum
çok değişik olmuş ama mutlkaa guzeldır.omletlı börek :)ellerıne sağlık sevgiler
YanıtlaSilBöreğin her türlüsünü severim.
YanıtlaSilYumurtalısını hiç yememiştim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
ellerine sağlık canım değişik bir tat sevgilerimle
YanıtlaSilİlginç, hiç görmemiştim daha önce. Yumurta kokusu rahatsız etmiyor sanırım ön pişirme yapıldığı için. Ellerine sağlık sevgili Muhterem.
YanıtlaSilYumurtanın her türlüsüne varım.
YanıtlaSilBörekte,çörekte,kurabiyede.. :)
Bayılırım.
Çok da güzel görünüyor,ellerinize sağlık ablacığım.
Burada,Libya'lılar mayalı hamur ile yapıyorlar (İri simit şekli verip,iki üç cm aralıklarla tüm haşlanmış yumurta koyuyorlar)
Çok seviyorum,herkese hitap etmeyebilir lakin denemeye değer bir tat.
Muhabbet ve bereket ile..
Cici pazarlar :)
kahvaltı sofralarında aynı böreği görünce merak ettim çok ilginç değişik bir börek
YanıtlaSil