Sadece içeceklerde değil, kek-kurabiye gibi hamur işlerinde de mis gibi kokusu ile yaptıklarınızın tadına tat katan bir lezzet veriyor.
"Afiyetle Kalın"
LİMONLU KAKAOLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 adet limonun rendesi,
1 limonun suyu,
2 tatlı kaşığı kakao,
Kek kalıbını yağlamak için çok az margarin.
Tarifi;
Limonun kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyip, ekleyin.
1 limonunda suyunu sıkıp, ilave edin.
Un için 3- 3 buçuk bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
1 su bardağı kadarına kakao ekleyip, iyice çırpın.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.
Beyaz kek hamurundan kek kalıbının yarısına kadar döküp, üzerine kakaolu hamurdan ekleyin.
Tekrar üzerinde beyaz kek hamuru ilave edin.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Kekiniz pişip, fırından çıktığında mutlaka keki kalıbının içinde soğutup, ondan sonra servis tabağına ters çevirin.
"Afiyet Olsun"
Üstte görmüş olduğunuz kekin, kek hamurunu kalıba yerleştirmeden önce kek kalıbının her bir dilimine 1 adet kavrulmuş fındık yerleştirip, daha sonra hamuru üzerine döktüm.
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.Limonun kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyip, ekleyin.
1 limonunda suyunu sıkıp, ilave edin.
Un için 3- 3 buçuk bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
1 su bardağı kadarına kakao ekleyip, iyice çırpın.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.
Beyaz kek hamurundan kek kalıbının yarısına kadar döküp, üzerine kakaolu hamurdan ekleyin.
Tekrar üzerinde beyaz kek hamuru ilave edin.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına kek kalıbını yerleştirin.
Düşük ısıda, uzun bir süre kapağını açmadan keki pişirin.Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Kekiniz pişip, fırından çıktığında mutlaka keki kalıbının içinde soğutup, ondan sonra servis tabağına ters çevirin.
"Afiyet Olsun"
Piştiği zaman her dilimde 1 fındık tanesi ile farklı bir görüntü ortaya çıktı.
Canım yaz aylarında limon ferahlığı
YanıtlaSilnı bende çok severim.Kek süper ol muş ellerine sağlık öpüyorum...
Çok leziz bir görüntü var ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhaba
YanıtlaSilKek kadife gibi nefis görünüyor.Elinize sağlık. Gezi blogunuzun sıkı takipçilerindenim her ne kadar yorum bırakamasamda. Herşey çok güzel
Hesna
Limonu keke çok yakıştırırım gerçekten ayrı bir atat ve ferahlık katıyor. Elllerine sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSileline sağlık nefis olmuş Allah nasip ederse iyileşince bende yapıcağım
YanıtlaSillimonu tüm hamur işlerinde ve içeceklerde çok seviyorum. hem ferah hem misler gibi.
YanıtlaSilellerine sağlık canım,nefis görünüyor kek.
ellerine sağlık hayatım kek nefis görünüyor .... sevgilerimle
YanıtlaSillimon ve portakallı tarifler favorimdir.ellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilŞahane görünüyor. Yanına da limonata olacak buzz gibi. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilnefis görünüyor canım ellerine sağlık.tarifi not ediyorum.mutlaka deneyeceğim...çok öptüm.sevgiler.
YanıtlaSilmisss gibi olmuş.eline sağlık.
YanıtlaSil