12 Temmuz 2010 Pazartesi

HELLİM PEYNİRLİ MANTAR

Muhterem'le afiyetle
Hellim peyniri ile geç tanıştım ama kendisini çok severim.
Hellim peynirli tarifleri severek yaparım.
Bu tarif Lezzet dergisinde şişe dizilmiş olarak yayınlandı.
Benim şişle uğraşacak vaktim yoktu ve en pratik olarak bu tarif ortaya çıktı.
Bu tarifin tek uğraştırıcı tarafı hellimi ve mantarı ayrı ayrı kavurup, daha sonra bir araya getirmek.
Lezzeti müthiş, özellikle sıcakken ve hellimler yumuşacıkken nefis oluyor.
"Afiyetle Kalın"



HELLİM PEYNİRLİ MANTAR;
Malzemeler;
1 paket Hellim peyniri (200 gram)
Yarım kilo kültür mantarı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı tuzot,
1 çay bardağı zeytinyağı.

Önemli Not;
Hellim tuzlu bir peynir olduğu için kullanmadan önce doğranmış olarak 1 saat suda bekletin.
Tarifi;
Suda bekleyen küp küp doğranmış hellimleri teflon tavada yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.
Mantarların saplarını kesin, suda bekletmeden hemen yıkayıp, iyice süzün.
Mantarları teflon tencerede suyunu salıncaya kadar pişirin.
Çıkan suyu süzün.
Kalan yarım çay bardağı zeytinyağında mantarları kavurun.
Pişen Hellimleri ilave edip, baharatlarını ekleyin.
Dikkat;
Hellimin tuz oranına göre tuzotu ekleyin.
Hazırladığınız Hellim peynirli mantarı sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

14 yorum:

  1. iki sevdiğim lezzet bir arada:)

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. çok nefis ve çok değişik bir tarif.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. çok farklı bir lezzet olmuş ,elinize sağlık...deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Muhteremcim
    nefis bir salata olmuş canım ellerine sağlık hellim peyniri kızarınca çok nefis oluyor hele o nar gibi kızarmış hali iştah açıcı bir de senin sunumun eklenince hımmmmm :)

    YanıtlaSil
  5. şu helleimleri suda bekletme işi çok can sıkıcı sırf o yüzden almıyorum pek ,ama bu tarif için alırım belki:)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. ben henüz ne hellim peyniri yedim ne yaptım.ama kısa bir süre sonra denemeyi istiyorum.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. iki lezzet bir arada.mantarlı hiç denemedim ama çok lezzetli görünüyor.ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  8. Çok şık ve harika bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Bizde hellimsiz pazar kahvaltisi olmaz...
    Mantarli hic denemedim.Muhakkak güzel olmustur.SEVGILER

    YanıtlaSil
  10. ımmm nefısss olmus.ellerıne sağlık Muhterem.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Mantara da hellime de bayılırım. Çok lezzetli görünüyor.
    Bloğuma ziyaretin ve iyi dileklerin için teşekkür ederim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Canım ellerine sağlık gerçketen hel
    lim ve mantara bayılırım.Denemem lazım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. Bende senin gibi gec tanistim,salatalarda denedim mantarlada nefis olmustur eline saglik Muhteremcim
    Buranin sicagi Alanya gibi bunaltici oluyor insallah ramazanda böyle olmaz Allah calisanlara kolaylik versin sicak bir yanda susuzluk bir yandan

    YanıtlaSil
  14. harikaaaaa.mantarı önceden kavurup yemekten önce hellimi eklesek olabilir mi acaba.sıcak olsun diye.selamlar........................

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...