Sakatat (küçük ve büyükbaş hayvanın iç organları) pek çok kişinin yemediği yemek gurubuna girer.
Bizim eve Kurban Bayramı dışında sakatat olarak sadece tavuk ciğeri girer.
Eşim çok sevdiği halde sağlık açısından uzak durmaya çalışır.
Geçen hafta benden ciğer pişirmemi istediğinde her zaman ki gibi tavuk ciğeri pişirecektim fakat "ben kuzu ciğeri istiyorum" dedi.
Kasapta kuzu bulamadım ama dana ciğeri buldum ve aldım.
Kızartılarak yapıldığı için Arnavut ciğeri yapmak istemedim.
Bol soğanlı, kısık ateşte kendi suyu ve sebzelerin suyu ile pişen yahni yaptım.
Akşam yemeğinde, yanında müceddere ile birlikte servis yaptım.
Diğer ciğer tariflerim için, bakınız;
Arnavut Ciğeri
Yaprak Ciğer
Tavuk Ciğeri
"Afiyetle Kalın"
CİĞER YAHNİSİ;
Malzemeler;
300 gram dana karaciğeri,
3 adet orta boy soğan,
1 adet kırmızı biber,
2 adet sivri biber,
2 adet domates,
Yarım demet maydanoz,
Zeytinyağı, tuzot.
Tarifi;
Ciğeri kuşbaşı doğrayın.
Bol su ile yıkayıp, tencereye yerleştirin.
Kaynamaya başlayınca ilk suyunu dökün.
Tencereyi tekrar ocağa yerleştirin ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, tencreye ekleyip, biraz kavurun.
Domatesin kabuklarını, soyup, doğrayın.
Kırmızı ve sivri biberlerin tohumlarını çıkarın ve zar büyüklüğünde doğrayıp, domateslerle birlikte tencereye ekleyip, kısık ateşte pişirin.
Not; Pişmesine yakın tuzotu ve doğranmış maydanozu ekleyip, 4-5 dakika kaynatın.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık ben çok severim
YanıtlaSilciğeri.sakatat olarak sadece ciğer yi
yebilirim.Sunumda muhteşem öpüyorum..
Nefis gözüküyor canım kokusu buraya geldi:)yiyenlere afiyet olsun.iyi pazarlar..
YanıtlaSilBen de bayılırım ciğere üstelik özellikle dana ciğeri alırım. Maydanoz hariç bu şekilde pişiriyorum eşimde bayılıyor ben de. Ben hep pirinç pilavı yapıyordum bir dahakine müceddere deneyeceğim. Ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilCiğer en sevdiğim sakatat türüdür.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrr.
YanıtlaSil