Emek hırsızları ile ilgili araştırma yaparken, pek çok blogun ve sitenin bu durumdan muzdarip olduğunu gördüm.
Bazen çok emek isteyen bilimsel bir yazıyı bile nereden alındığını belirtmeden, izin istemeden hemen kopyalayıp, yayınlıyorlar.
Bence sayfalarımızın kopyalanma özelliği engellenmeli, bir önceki yazımda bahsetmiştim.
Milliyet blog'un sayfaları hiç bir şekilde kopyalanmıyor.
Blogspot/Blogger, Google'a ait olduğuna göre bu uygulamayı onlarda uygulasınlar.
Hepimiz rahat edelim.
Resim konusunda tarifin tam ortasına yazı yazmak istemezdim ama artık bu şekilde ismimi tarifin tam ortasına yazacağım.
Hiç olmazsa resmi kırpıp, yazımı silemezler.
Tarifimize gelirsek;
Maş fasulyesi ile geçen yıl tanıştım, sayfamda salatasının tarifi ve maş fasulyesinin faydalarını anlatan bir yazı hazırladım.
Bakınız; Maş Fasulyesi Salatası
Daha çok salatasını yapıyordum ama piyazınında çok güzel olduğunu duydum.
Lezzet dergisinde içine nar taneleri atılmış halini de görünce, görüntüsüde çok hoşuma gitti ve hemen denedim.
Eşim ve bu tür salataları çok seven kızım piyaza bayıldı.
Maş fasulyesi bu şekilde sık sık mönümde yer alacak.
"Afiyetle Kalın"
MAŞ FASULYESİ PİYAZI;
Malzemeler;
2 su bardağı maş fasulyesi (market dışında pazarda ki bakliyatçılarda da bulabilirsiniz)
2 adet kırmızı biber,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu,
4-5 dal taze soğan,
1 adet narın taneleri,
3 adet katı haşlanmış yumurta,
Nar ekşisi, tuz, sumak, zeytinyağı.
Tarifi;
Maş fasulyesini ayıklayıp, yıkayın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın.
Yeşil mercimek gibi kara bir su bıraktığı için, ilk suyu döküp, ikinci defa temiz suda haşlamaya devam edin.
Haşlandıktan sonra iyice süzülmesini bekleyin.
Bütün yeşillikleri ayıklayıp, yıkayıp, incecik doğrayın.
Kırmızı biberin tohumlarını çıkarıp, zar büyüklüğünde doğrayın.
Narın tanelerini çıkarın.
Bütün malzemeyi büyük bir salata kasesinde bir araya getirin.
Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi ve sumak ekleyip, salatanızı karıştırın.
Katı haşladığınız yumurtaları dilimleyerek üzerine yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
ÇOK DEĞİŞİK BİR TAT ELLERİNİZE SAĞLIK SELAMLAR
YanıtlaSilcANIM ÇOK HAKLISIN ÇOK..
YanıtlaSilBENDE SAYFANMDA BİR DEŞİFREYE YER VERECEĞİM.
DEDİĞİN GİBİ ARTIK İSİM YAZMAK ŞART OLDU.
hOŞ LEZZET DERGİSİ DİYORSUN !!!
TEK O DEĞİL TABİİİİ !!!
PEK ÇOK DERGİDE BEN NELER GÖRÜYORUM
HEPSİYLEDE UĞRAŞIYORUM ZATEN.
ONLARDA ÇALIYOR !!!!!
BAKMA SEN .
Ellerine sağlık..
Çok haklısın canım kesimlikle bogger bu işe el atmalı yazılarımızı yazı ve resimlerimizi koruma altına almalı emeğimize yazık ...
YanıtlaSilBu arada piyaz nefis görünüyor ellerine sağlık .....
canım yazı yazssan ne olacak aalan hırsız o şekildede alıyor
YanıtlaSildüşün ebnim yazmasına ragmen calmış
valla dünya kadar beddua ettim allahından bulsunlar er yada gec bulacaklar
Bir Dut Masalı'na;
YanıtlaSilMerhaba,
Ziyaretiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Yalnız, yorumunuzdan anladığım kadarı ile yazımın içeriğinden Lezzet dergisininde resmimi almış olduğu izleminine kapıldığınızı düşündüm.
Sanırım yanlış anladınız.
Ben maş fasulyesi piyazını, nar taneleri ile sunan Lezzet dergisinin tarifini çok beğendikten sonra denemeye karar verdiğimi yazdım.
Bu arada haklısınız,gazetelerin verdiği yemek eklerinin bazısında yemek bloglarının resimleri kullanılıyor.
Emek hırsızları ile ilgili verdiğiniz destek için teşekkür ederim.
Güzel fikirlerinize katılıyorum çok haklısınız...
YanıtlaSilpiyazınız harika olmuş içindeki malzemelerden dolayı reklerde harika...Ellerinize sağlık....
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
Muhteremcim maş fasulyesini senin sayfanda gördüm ilk defa salata olarak çok denemek istiyorum aslında bakalım kısmet hangi güne
YanıtlaSilolacak.canım ben bundan sonraki tariflerimin arasına adresimi yazacağım her defasında farklı yerlere yazmayı planlıyorum bakalım bu nasıl olacak:))ellerine sağlık sunum da çok nefis olmuş kocaman öpüyorum canım.
Emek hırsızlarına savaş acma vakdı gelelı cok oluyor ve bu konuda el birliği yapmak da şart..
YanıtlaSilUmarım bir son bulur bu olaylar..
Piyaz da nefis görünüyor.Ellerınıze sağlık.
Sevgilerle..
tam destek, hiç tadmadım ama piyaz muhteşem gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilMaş fasulyesini hiç denemedim,ama harika bir görüntüsü var,ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok güzel bir lezzet ,bizde çok severiz ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
Sunum harika gorunuyor, ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
nefis görünüyor tam benlik
YanıtlaSilellerine sağlık
Maş fasulyesini ilk olarak yapraksarma blogcu ablamın sayfasında görmüştüm. Onda da çorbası vardı.Çarşıda pazarda hiç rastlamadım. Çok merak ediyorum bu tadı ama Konya'da nereden bulacağım bilmiyorum :)
YanıtlaSilArtık benim de bir blogspot adresim var. Yeni adresimden merhaba.
oldukça güzel tebrikler
YanıtlaSil