28 Ocak 2010 Perşembe

MAŞ FASULYESİ PİYAZI

Emek hırsızları ile ilgili araştırma yaparken, pek çok blogun ve sitenin bu durumdan muzdarip olduğunu gördüm.
Bazen çok emek isteyen bilimsel bir yazıyı bile nereden alındığını belirtmeden, izin istemeden hemen kopyalayıp, yayınlıyorlar.
Bence sayfalarımızın kopyalanma özelliği engellenmeli, bir önceki yazımda bahsetmiştim.
Milliyet blog'un sayfaları hiç bir şekilde kopyalanmıyor.
Blogspot/Blogger, Google'a ait olduğuna göre bu uygulamayı onlarda uygulasınlar.
Hepimiz rahat edelim.
Resim konusunda tarifin tam ortasına yazı yazmak istemezdim ama artık bu şekilde ismimi tarifin tam ortasına yazacağım.
Hiç olmazsa resmi kırpıp, yazımı silemezler.

Tarifimize gelirsek;
Maş fasulyesi ile geçen yıl tanıştım, sayfamda salatasının tarifi ve maş fasulyesinin faydalarını anlatan bir yazı hazırladım.
Bakınız; Maş Fasulyesi Salatası

Daha çok salatasını yapıyordum ama piyazınında çok güzel olduğunu duydum.
Lezzet dergisinde içine nar taneleri atılmış halini de görünce, görüntüsüde çok hoşuma gitti ve hemen denedim.
Eşim ve bu tür salataları çok seven kızım piyaza bayıldı.
Maş fasulyesi bu şekilde sık sık mönümde yer alacak.
"Afiyetle Kalın"
MAŞ FASULYESİ PİYAZI;
Malzemeler;
2 su bardağı maş fasulyesi (market dışında pazarda ki bakliyatçılarda da bulabilirsiniz)
2 adet kırmızı biber,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu,
4-5 dal taze soğan,
1 adet narın taneleri,
3 adet katı haşlanmış yumurta,
Nar ekşisi, tuz, sumak, zeytinyağı.
Tarifi;
Maş fasulyesini ayıklayıp, yıkayın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın.
Yeşil mercimek gibi kara bir su bıraktığı için, ilk suyu döküp, ikinci defa temiz suda haşlamaya devam edin.
Haşlandıktan sonra iyice süzülmesini bekleyin.
Bütün yeşillikleri ayıklayıp, yıkayıp, incecik doğrayın.
Kırmızı biberin tohumlarını çıkarıp, zar büyüklüğünde doğrayın.
Narın tanelerini çıkarın.
Bütün malzemeyi büyük bir salata kasesinde bir araya getirin.
Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi ve sumak ekleyip, salatanızı karıştırın.
Katı haşladığınız yumurtaları dilimleyerek üzerine yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

15 yorum:

  1. ÇOK DEĞİŞİK BİR TAT ELLERİNİZE SAĞLIK SELAMLAR

    YanıtlaSil
  2. cANIM ÇOK HAKLISIN ÇOK..
    BENDE SAYFANMDA BİR DEŞİFREYE YER VERECEĞİM.
    DEDİĞİN GİBİ ARTIK İSİM YAZMAK ŞART OLDU.
    hOŞ LEZZET DERGİSİ DİYORSUN !!!
    TEK O DEĞİL TABİİİİ !!!
    PEK ÇOK DERGİDE BEN NELER GÖRÜYORUM
    HEPSİYLEDE UĞRAŞIYORUM ZATEN.
    ONLARDA ÇALIYOR !!!!!
    BAKMA SEN .
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok haklısın canım kesimlikle bogger bu işe el atmalı yazılarımızı yazı ve resimlerimizi koruma altına almalı emeğimize yazık ...
    Bu arada piyaz nefis görünüyor ellerine sağlık .....

    YanıtlaSil
  4. canım yazı yazssan ne olacak aalan hırsız o şekildede alıyor
    düşün ebnim yazmasına ragmen calmış
    valla dünya kadar beddua ettim allahından bulsunlar er yada gec bulacaklar

    YanıtlaSil
  5. Bir Dut Masalı'na;
    Merhaba,
    Ziyaretiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
    Yalnız, yorumunuzdan anladığım kadarı ile yazımın içeriğinden Lezzet dergisininde resmimi almış olduğu izleminine kapıldığınızı düşündüm.
    Sanırım yanlış anladınız.
    Ben maş fasulyesi piyazını, nar taneleri ile sunan Lezzet dergisinin tarifini çok beğendikten sonra denemeye karar verdiğimi yazdım.
    Bu arada haklısınız,gazetelerin verdiği yemek eklerinin bazısında yemek bloglarının resimleri kullanılıyor.
    Emek hırsızları ile ilgili verdiğiniz destek için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Güzel fikirlerinize katılıyorum çok haklısınız...
    piyazınız harika olmuş içindeki malzemelerden dolayı reklerde harika...Ellerinize sağlık....
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
  7. Muhteremcim maş fasulyesini senin sayfanda gördüm ilk defa salata olarak çok denemek istiyorum aslında bakalım kısmet hangi güne
    olacak.canım ben bundan sonraki tariflerimin arasına adresimi yazacağım her defasında farklı yerlere yazmayı planlıyorum bakalım bu nasıl olacak:))ellerine sağlık sunum da çok nefis olmuş kocaman öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  8. Emek hırsızlarına savaş acma vakdı gelelı cok oluyor ve bu konuda el birliği yapmak da şart..
    Umarım bir son bulur bu olaylar..

    Piyaz da nefis görünüyor.Ellerınıze sağlık.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  9. tam destek, hiç tadmadım ama piyaz muhteşem gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  10. Maş fasulyesini hiç denemedim,ama harika bir görüntüsü var,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. çok güzel bir lezzet ,bizde çok severiz ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sunum harika gorunuyor, ellerinize saglik.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  13. nefis görünüyor tam benlik
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Maş fasulyesini ilk olarak yapraksarma blogcu ablamın sayfasında görmüştüm. Onda da çorbası vardı.Çarşıda pazarda hiç rastlamadım. Çok merak ediyorum bu tadı ama Konya'da nereden bulacağım bilmiyorum :)
    Artık benim de bir blogspot adresim var. Yeni adresimden merhaba.

    YanıtlaSil
  15. Adsız21:34

    oldukça güzel tebrikler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...