Ben balık pişirdiğim zaman yanında mutlaka ya tarhana çorbası yada bol baharatlı ezo gelin çorbası yapıyorum.
Bana çorba olarak bir tek bu ikisi balığa yakışıyormuş gibi geliyor.
Tabi birde yanında bol yeşillik özellikle roka, taze veya kuru soğan.
Bunları yazıp, birde balık yiyebilseydim ne iyi olurdu : )
"Afiyetle Kalın"
Eşim baharatı çok sever, bu istavritleri pişirirken aklıma köri eklemek geldi.
Mısır ununa bulamadan önce tuzunu ekleyip, köri ile istavritleri iyice harmanladım.
Kapaklı balık tavasında az zeytinyağı ile pişirdim.
Eşimde afiyetle yedi : )
KÖRİLİ İSTAVRİT;
Malzemeler;
1 kilo istavrit,
2-3 kaşık köri,
2-3 kaşık köri,
1 su bardağı mısır unu,
Yapılışı;
İstavritleri temizleyin.
Yıkayıp, süzün, tuzunu ve köriyi ekleyip, karıştırın.
Balık tavasına 2-3 kaşık zeytinyağ dökün.
Mısır ununa buladığınız istavritleri tavaya dizin.
Balık tavasında önce bir tarafını kızartın.
Tavanın kapağına çevirdiğiniz istavritleri tekrar tavaya kaydırmadan önce tekrar 2-3 kaşık yağ ekleyip, istavritleri kapaktan tavaya doğru kaydırın.
Diğer tarafınıda pişirdikten sonra servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis yapın.
Yanında bol yeşillik, soğan ve limon ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Yanında bol yeşillik, soğan ve limon ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Yeni fikir demek yeni pencere demektir.Teşekkür ederim Tatlım.Denemek isterim.Sevgilerrrrr.
YanıtlaSilsunuum harika olmuş :) afiyet olsun mutlu hafta sonları
YanıtlaSilCanım ben bu köriyi tavukta çok kullanıyorum ama balıkta hiç denemedim,ilk fırsatta deneyeceğim,çünkü çok hoş bir baharat.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
bende beklerim,sevgiler..
harika görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilistavrit harika görünüyor.ellerine sağlık ablam.sevgiler selamlar..
YanıtlaSilMuhteremcim köri,istavrite yakıştımı çok merak ettim doğrusu:)
YanıtlaSildeneyeceğim.öptüm canım..
Çok yakışmış incim, ben yemediğim için eşim öyle söyledi :)
SilCanım ellerine sağlık sunum süper.Kö
YanıtlaSilri ete çok yakıştığına göre eminim ba
lığada harika bir lezzet katmıştır ba
yıldım.Mutlu pazarlar öpüyorum...
En kısa zamanda ben de deneyeceğim ,ellerine sağlık...
YanıtlaSilSUNUM ÇOK ŞIK SANIRIM BALIĞADA KİMSE HAYIR DİYEMEZ ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilSEVGİLER...
baligin her türünü seven biri olarak ve karni suanda ac bir arkadasin olarak bayildim desem,tabagi alip yesem geri yerine koysam ne iyi olurdu ahh ah sunmda her zamnki gibi istah acici
YanıtlaSilgüzel bir hafta diliyorum
senin gibi hem balık sevmeyen hemde evdekiler seviyor diye sık sık balık yapan,hemde harika çeşitlerini deneyen bir marifetli daha görmedim...ellerine sağlık...
YanıtlaSilharika görünüyor....balık arşivine bayılıyorum:)
E eee balık öncesi çorba iyi gider :)) ellerine sağlık tarhanada her derde şifadır yani balık desen nefis ama körili hiç denemedim .. Severmiyim acaba ???
YanıtlaSilTabi denemeden bilemeyiz :)) ilk fırsatta deniyeceğim ellerine sağlık ...
İyi akşamşar.
Ellerine saglik, öyle nefis görünüyor ki, elimi uzatmak geldi icimden.:)
YanıtlaSilHayirli vakitler...