Hatta küçük bir kağıda not alıp, tarifi yazmıştım ama denemeye fırsat bulamamıştım.
Cumartesi günkü misafirlerim için mönü oluşturmaya çalışırken, tarif defterimin arasından not aldığım kağıt çıktı.
Bu arada, deneyip, olumlu sonuç almadığım tarifleri asla tarif defterime yazmam.
Evde maya dahil tüm malzemeler vardı, tarifi denedim ve çok memnun kaldım.
İlk işim bu tarifi tarif defterime yazmak oldu : )
Kızım tekrar ne zaman yapacağımı sorup, duruyor.
Notlar;
Hamuru yoğurup, 2 saat mayalandırdım, şekil verdikten sonra fazla mayalandırmadan 15-20 dakika bekletip, fırına verdim.
Tereyağ yerine sıvıyağ kullandım.
Kuru maya değil, yaş maya kullandım.
Tariften farklı olarak içine damla çikolata ekledim.
Hamurları kestikten sonra pasta altı kapsülüne yerleştirip, pişirdim.
"Afiyetle Kalın"
TARÇINLI ÇÖREKLER;
Malzemeler;
6,5 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
5,5 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 adet limon kabuğunun rendesi,
3 su bardağı un,
1 adet küçük boy (42 gram) yaş maya,
1 su bardağı ılık süt,
Tarçın şekeri için;
6 yemek kaşığı toz şeker + 1,5 yemek kaşığı tarçın,
Ayrıca;
1 su bardağı damla çikolata.
TARÇINLI ÇÖREK TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
Diğer hamur malzemelerini de ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini örterek 2 saat mayalandırıp, kabarmasını bekleyin.
Kabaran hamuru ikiye bölerek pezileyin.
Hamur pezilerini dikdörtgen biçimde açarak üzerine hazırladığınız tarçınlı tozşekerden serpin.
Son olarak damla çikolata serperek, rulo olacak şekilde sarın.
Hazırladığınız ruloyu 2 parmak eninde kesin.
Kapsüllerin içine kestiğiniz ruloları, kestiğiniz yeri yukarı bakacak şekilde dizin.
"Afiyet Olsun"
Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık. Tarçının da farklı bir aroması var zaten. İyi haftalar geçirmeniz dileğiyle. Sevgiler...
YanıtlaSilMuhteremcim çöreklerin görüntüsü harika:), kek kağıtlarında pişirmek de çok pratik bir fikir. Bu çöreğe ceviz de yakışır bence. Ellerine sağlık:).
YanıtlaSilSevgilerimle..
aslı
Canım ellerine sağlık harika olmuş çö
YanıtlaSilrekler bende elmalısını yapıyorum ay
nı şekilde mutlu haftalar öpüyorum...
Bizlerde çok severiz canım..Ben muffin kalıbında aynı şekilde yapıyorum gül gibi oluyorlar..Tavsiye ederim..Ellerien sağlık..Sevgilerle..
YanıtlaSilharika gerçekten..unutmasamda denesem bende....
YanıtlaSilellerine sağlık...
iyiki denemişsin:)sayende bizde deneriz:)
öpüyorum seni...
Muhterem Hanım bayılırım ben de tarçınlı lezzetlere. Görüntü olarak da çok cici olmuşlar. Ellerinize sağlık. Lahana tarifimi beğenmenize sevindim. Bloğunuzda da görebilirim umarım, benim için onur olur. Sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerıne saglık cok nefıs olmus.benımde bırkac defa gozume takılmıstır bu tarıf madem sen begendın denemek sart oldu:)
YanıtlaSilsevgılerımle
Çok güzel görnüyorlar ve harika anlatmışsın fotoğrafları da beğendim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
tarifte görünümüde çok güzel.elinize sağlık
YanıtlaSilSahane görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilbende şimdi senden not ediyorum.resimlerle anlattığın için ayrıca teşekkür ederim.ama önce bi tane merdane almam lazım(yazıncada utandım.merdanesiz ev olurmu :))
YanıtlaSil