Fakat bu hurmanın bulunduğu mevsimde bir kaç tarif verince, üst üste olmasın, biraz hurmalı tariflere ara vereyim derken bu soğuk içecek arşivimde yayınlanacak kalmış :)
Daha fazla arayı uzatmadan tarifi vereyim dedim.
Zaten bir kaç ay içinde Trabzon hurması yeniden tezgahlarda boy göstermeye başlayacak.
Trabzon Hurması ile yaptığım bütün tariflerimi bir dosyada topladım.
Tariflerin hepsi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 su bardağı soğuk süt,
1 adet olgun Trabzon hurması,
2 top vanilyalı dondurma,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 çay kaşığı tarçın,
4 adet buz.
Süslemek için;
Buz küpleri ve nane yaprakları.
TRABZON HURMALI MİLKSHAKE TARİFİ;
Trabzon hurmasının kabuklarını soyup doğrayın, blender de püre haline getirin.
Diğer bütün malzemeleri (buz küpleri dahil) blender ile çırpın.
Hazırladığınız karışımı soğutulmuş büyük boy bardağa boşaltın.
Üzerini buz küpleri ile ve nane yaprakları ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bu hurmayı taze taze yemek dışında hiç farklı şekilde denemedim. .Milkshake güzel fikirmiş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmılkshake aromalarına yeni bir boyut kazandırmışsın ablacım ellrine sağlık :))
YanıtlaSilafiyet bal şifa olsun..