20 Eylül 2025 Cumartesi

FIRINDA TAZE İNCİR TATLISI

Muhterem'le Afiyetle

Bugün size nefis bir İncir tatlısı tarifi vereceğim.
Bugünlerde halen köydeyim, geçen hafta sonu kahvaltıya misafirlerim vardı.
Biz Çatalzeytin'deyiz, misafirlerimiz Abana'dan geldiler.
Abana, Kastamonu'nun sahil ilçelerinden birisidir, İnciri meşhurdur.
Ağustos sonu başlayan İncir mevsimi, Eylül sonuna kadar devam eder. 
Sağolsun misafirlerimiz kendi bahçelerinden bol bol incir getirmişler.

fig recipes

Taze incirle farklı tarifler yapmayı, marmelat yapmayı çok seviyorum.
Bu incirlerle ne yapsam acaba? diye düşünürken "Lezzet" dergisindeki bu tarif önüme çıktı.
Hem çok kolay hazırlanıyor, hem çok az malzeme kullanılıyor, hemde çok lezzetli. 
Eeee daha ne olsun😄 
Bu tarifte; İncirleri ortasından + şeklinde kesiyorsunuz.
İçine tereyağ, bal ve ceviz yerleştirip fırınlıyorsunuz.
Çıkınca tarçın ve kaymak ile servis yapıyorsunuz. 
İncirin saldığı suyunu da mutlaka servis yapın, muhteşem bir tadı var.
Tarifi Beyaz incirle de yapabilirsiniz ama ben Mor İncir veya Patlıcan inciri kullanmanızı öneririm. 
Ani gelen misafire, kahve misafirine çabucak hazırlayabilirsiniz. 
Size yine bol resimli bir tarif hazırladım 😊 

patlıcan inciri resmi

Daha önce yayımladığım, şimdilik 14 tane tarif bulunan taze İncir tariflerim 👉BURADA

Türk kahvesi

Not;
Tarifin sunum aşamalarında ne yazık ki akşam saatine kaldım, gün ışığı gittiği için sunum resimleri çok net çıkmadı 😔
 
FIRINDA TAZE İNCİR TATLISI;
Malzemeler; 
1 Kilo Patlıcan inciri,
Bu 👇 Malzemeler her bir incir için birer çay kaşığı olacak. 
Tereyağ,
Bal, 
Ceviz içi,
Sunum için;
Tarçın,
Kaymak. 

mor incir

FIRINDA TAZE İNCİR TATLISI TARİFİ;
İncirleri yıkayın, sap kısmını kesin.
Başından ortasına kadar + şeklinde kesin. 

yeşil saplı bıçak

Kestiğiniz yerleri aralayarak içlerine birer çay kaşığı tereyağ yerleştirin.

honey

Tereyağın üzerine yine birer çay kaşığı bal dökün.

petrol yeşili fırın kabı

Hepsinin ortasına çeyrek ceviz içi yerleştirin.

200 derecelik fırın

200 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra üzerine tarçın serpin.

yeşil fırın kabı

Soğuduktan sonra her bir incirin içine birer kaşık kaymak yerleştirin.
Not;
Bu tatlı ılık olarakta çok lezzetli oluyor.
İster soğuk, ister ılık olarak servis yapın. 

Türk Kahvesi

"Afiyet Olsun"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...