Fakat kırmızı biberin közlenmesi ve zarının soyulması gereken tarifleri 2 kere düşünüyorum.
Çünkü közlenme ve zarının soyulması işinden pek hoşlanmıyorum 😒
Yağlı kırmızı biber turşusu tarifini Cahide Sultan'da görünce zarı soyulmadan yapılan bir tarif olduğu için açıkçası "bu tam aradığım tarif" dedim😏
Turşunun malzemelerini temin ettim ve turşuyu hazırladım.
Hazırlık aşaması akşam saatlerine kaldığı için yapım aşamasının resimleri çok iyi çıkmadı😔
Bir kaç hafta sonra turşu olgunlaşınca da sunum resimlerini çektim.
Tariften bahsedecek olursam;
Bu tarifin en güzel özelliği biberin zarını soymakla uğraşmıyorsunuz.
İçinde yağ olduğu için servis esnasında ayrıca yağ dökmüyorsunuz.
Cahide Hanım, biberin uzun süre dayanması ve erimesini engellemek için yarım çay kaşığı salisilik asit veya yarım aspirin önermiş.
Salisilik asiti açıkçası daha önce hiç duymamıştım, bende diğer seçenek olan yarım aspirin kullanmayı tarcih ettim.
Not;
Eğer Limon tuzu kullanırsanız aspirine gerek kalmıyormuş.
Turşu hazırlandıktan sonra bir kaç gün içinde hemen yenecek kıvama geliyormuş.
Ben o günlerde 10 günlüğüne şehir dışına çıktığım için turşuyu gelince açtım.
Gayet güzel ve lezzetli olmuştu.
Bu arada, bugünlerde peş peşe turşu tarifi vereceğimi belirtmem lazım 😁
Geçen ay tam turşuluk malzemelerin bol olduğu günlerde turşu yaptım.
Yaptığım turşuların bazısı klasik turşu, bazısı da gerek sebzesi ile gerekse tekniği ile ilk kez yaptığım turşulardan oluşuyordu.
Burada yayınlamak için turşuları hazırlarken bol bol resimlerini çektim.
Turşular olunca da servis resimlerini çekerek yazıya hazır hale getirdim.
Turşuların olgunlaşma süreci bitmeyince resimlerini yayınlamak istemedim.
Semizotu turşusunun tarifini bir önce ki yayında paylaştım, bugün yağlı kırmızı biber turşusu tarifi veriyorum.
Önümüzde ki günlerde de klasik salatalık turşusu, kaynar suyla kurulan kornişon ve biber turşusu tariflerini yayınlayacağım.
YAĞLI KIRMIZI BİBER TURŞUSU;
Malzemeler;
2 kilo kırmızı kapya biber,
1 demet maydanoz,
10-15 diş sarımsak,
1 su bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı sirke, (ben elma sirkesi kullandım)
3 yemek kaşığı kaya tuzu,
Su,
Uzun süre dayanması için;
Yarım aspirin veya 1 çay kaşığı limon tuzu.
YAĞLI KIRMIZI BİBER TURŞUSU TARİFİ;
Turşuyu yapacağınız kırmızı kapya biberleri alırken etli olanları tercih edin.
Biberleri yıkayın, saplarını ve tohumlarını çıkarın.
Maydanozları ayıklayıp yıkayın, doğrayın.
Sarımsakları soyup, bir kaç parçaya ayırın.
Not;
Sarımsakları bir kaç saat öceden suya ıslarsanız daha kolay soyulur.
Sirke, zeytinyağı, tuz, 1 litre kadar suyu karıştırın.
Turşunun uzun ömürlü olması için, yarım aspirini veya 1 çay kaşığı limon tuzunu 1 çay bardağı suda eritin, sıvı malzemelerle karıştırın.
Doğradığınız kırmızı biberleri, maydanozları ve sarımsakları karıştırın.
Kavanozlara yerleştirin.
Üzerini aşacak kadar hazırladığımız turşu suyundan doldurun.
Eğer su yetmezse üzerini içme suyu ile doldurun.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
Turşuları bir kaç gün arada bir alt üst ederek içinde ki turşu suyunun her yerine nüfuz etmesini sağlayın.
10-15 gün sonra turşunuz yenmeye hazır.
"Afiyet Olsun"
Bu turşuyu hiç denemedim.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBenimde ilk denememdi Şeniz Hanım, çok memnun kaldım.
SilTeşekkür ederim :)