10 Kasım 2012 Cumartesi

OTLU KREP

Hafta sonu geldi : )
Hafta içi okul ve iş telaşları arasında idareten yapılan kahvaltılar hafta sonu daha bir özenli, daha bol çeşitli olur.
Hele Pazar günü masada mutlaka hamur işi bulunur.
Bu kreplerde böyle bir hafta sonu masada yer aldı.
Maydanoz ve dereotu ile bir sorununuz yoksa bu tarifi yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

OTLU KREP;
Malzemeler;
1 demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
4 su bardağı un,
Tuz,
Pişirmek için;
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Maydanoz ve dereotunu  ayıklayıp, yıkayın.
İyice süzdükten sonra ince ince doğrayın.
Büyük bir kasenin içinde doğradığınız yeşillikleri, yumurtayı, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek karıştırın.
İçine 2-3 su bardağı su ilave edin, karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa tekrar su ekleyin, hatta süt bile kullanabilirsiniz.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve tava krepin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya 1 kepçe hazırladığınız krep hamurundan dökün.
Tavayı sağa sola oynatarak hamurun tavanın yüzeyine eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Krepin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Yaz tatili ile ilgili hazırladığım yazı dizisinin son bölümünde Abana'yı kuş bakışı gören bir yere yapılan Kent Ormanı var.
Bakınız, Muhterem'le Geziye-Abana Kent Ormanı


9 Kasım 2012 Cuma

MUHTEREM'LE SERGİYE

İsmek sergi resimleri
Bugün size bu sabah açtığım yeni blogumu tanıtmak istedim.
İsmi, Muhterem'le Sergiye 
Blog isimlerim Cin Ali serisi gibi oldu😄 ama en azından benim yayın yaptığımı isminden anlayabiliyorsunuz.
2006 yılından beri blog dünyasında yemek blogum Muhterem'le Afiyetle ve gezi blogum Muhterem'le Geziye ile yayın yapıyordum.
Bir de çok sık güncellemesem de gündemdeki olaylarla ilgili yazı yazdığım Sessiz Kalamam var.
Gezi blogumda gezilecek yerlere, kültürel ve sanatsal sergi resimlerine yer veriyordum.
2007 yılında El sanatları sergisi olan İsmek sergi resimlerini yayınladım.
Niyetim sadece o senenin sergi resimlerini yayınlamaktı.
Fakat İsmek sergi resimleri o kadar çok ilgi gördü ki, her yıl sergiyi ziyaret edip, resimlerini yayınlamaya başladım.
İlk yıl sadece 3-4 bölüm sürecek resimler vardı, daha sonra ki yıllarda gelen talepler üzerine her branştan resimler çekmeye başlayınca 3.000'e yakın resim ve 45 bölümlük yazı dizileri oluşmaya başladı.
Amacı gezi yazı ve resimleri olan gezi blogum da sergi resimlerinin yayını boyunca güncel gezi yazılarımı yayınlayamadım.
Gezi blogum amacından uzaklaşmaya başlamıştı ki, bu yıl sadece sergi resimlerini yayınlamak için ayrı bir sayfa açmaya karar verdim.
Blogun ismini oluştururken herkesin sergi resimlerinde alıştığı "Muhterem'le Geziye" ismine yakın olan "Muhterem'le Sergiye" ismine karar verdim.
Sergiler her yıl Haziran ayında yapıldığı için şimdilik yeni sergi resimleri yok.
Fakat 2007 yılından itibaren yayınladığım sergi resimlerimi birer birer bu bloga taşıyacağım.
Her branşın kendine ait kategorisi olacak.
Kısmet olursa her yıl Feshane'de ki sergi resimlerini çekip, rahat rahat bu blogdan yayın yapacağım.
El sanatlarından, el işlerinden hoşlanıyorsanız, İsmek ve diğer sergileri görmek istiyorsanız bu blog tam size göre, beklerim efendim 😊
*Muhterem'le Afiyetle'nin ilk göz ağrım olduğunu, en çok ve en sık onu güncellemeye devam edeceğimi belirtmek isterim😏
"Afiyetle Kalın"

8 Kasım 2012 Perşembe

KIRMIZI BİBER TARİFLERİ

red pepper
Kırmızı biber ile yapılan tarifler için dosya hazırlamaya karar verdiğimde, kırmızı biberin en bilinen çeşidi olan "kapya biber" tariflerine yer verecektim.
Fakat rengi kırmızı olan diğer çeşitlerini de buraya eklemeye karar verdim.
Kapya biber, bazı yerlerde "çuşka" - "yağ biberi" - "salçalık biber" olarakta biliniyor.
Birde Kaliforniya biberi var ki onun renkleri arasında kırmızının yanı sıra turuncu ve sarı da var.
Bu dosya kırmızı biber çeşitleri ile hazırlanmış yemekler, dolmalar, soslar, salatalar ve çeşitli garnitürlerden oluştu.
İçine kırmızı kapya biber eklediğim pek çok yemeği, mücverleri eklemedim.