23 Mayıs 2007 Çarşamba

İSTAVRİT DOLMASI

Bugünlerde Boğaz'da İstavrit akını varmış.
Yunus balıklarının etkisiyle Boğaz'a gelmişler.
Vereceğim tarifi bir yemek dergisinde görmüştüm ama bana kalırsa bu tarifi kılçığı temizlenmiş, hamsiyle yapmak daha akıllıca olur.
Kılçığını temizleyeceğim diye uğraşmadan, doğrudan yemek mümkün olur.
" Afiyetle Kalın"

 
 İSTAVRİT DOLMASI;
Malzemesi;

1 kilo istavrit,
1 demet ince kıyılmış maydanoz,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 büyük boy kuru soğan,
2 adet limon,tuz.
Yapılışı;
Maydanozları incecik kıyın,biraz tuz serpin.
İstavritleri temizleyip,yıkayın,tuzunu serpin.
İç kısmına kıyılmış maydanozları yerleştirin.
Fırın tepsisinin içine halka halka doğradığınız soğanları,
üzerine doldurduğunuz istavrit balıklarını yerleştirin.
Kenarlara ince dilimler halinde kestiğiniz limonları dizin.
Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp,fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

 
* Muhterem'le Geziye güncellendi.
Boğaz'da ki balıkçıların da yer aldığı "Araba Vapurundan Boğaziçi 2. Bölüm" konulu yazı ve resimleri görebilirsiniz.
Bir de Yaşar'ın "Ah,o gemide bende olsaydım" şarkısı eşliğinde bir video klip hazırladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...