18 Mayıs 2007 Cuma

PORTAKALLI KIZARTMA KURABİYE

Muhterem'le Afiyetle
22. Yemek etkinliğimizin konusu; Kurabiye.
Ev Sahibimiz; "Yemek Şenliği" sitesinin sahibi Hülya Hanım.
Hülya hanıma kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Tarifimize dönersek;
Hiç kurabiyenizi kızartarak hazırladınız mı?
Bu kurabiye tavada kızartılarak hazırlanıyor.
Fırında denemeyin, ben denedim taş gibi oldular : )
"Aman yağlı olur, kızartmam" demeyin!
Kızartıldığı için, zamandan tasarruf sağlıyor, yumuşacık oluyor.
Şeker tanecikleri kızarırken karamelize olup, eriyorlar ve
çok hoş bir tat ortaya çıkıyor.
Portakal ortalıktan kalkmadan hemen denemenizi tavsiye ederim.
Tarifin yapım aşamasını resimli olarak anlattım.
"Afiyetle Kalın"


PORTAKALLI KIZARTMA KURABİYE;
Malzemesi;
3 su bardağı un,
100 gram margarin,
1 su bardağı süt,
1 tutam tuz.
İç malzemesi;
3-4 portakal kabuğu rendesi,
2 çay bardağı toz şeker.
Kızartmak için sıvı yağ.
PORTAKALLI KIZARTMA KURABİYE TARİFİ;
Unu hamur yoğurma kabına alın, içine yumuşamış margarini, bir tutam tuzu, sütü ilave edin.
İyice yoğurarak açılabilecek kıvamda bir hamur hazırlayın.
Un serpilmiş zeminde merdaneyle 2 mm kalınlığında açın.
Portakalları yıkayıp, kurulayıp, kabuğunu rendeleyin.

Portakallı kızartma kurabiye nasıl yapılır?
Portakal kabuklarıyla şekeri harmanlayıp, hamurun üzerine serpiştirin.


10 santimlik şeritler kesip, her bir şeridi rulo olarak sarın.


Dilimlerin üzerine hafifçe bastırın.


Yağı tavada kızdırıp, hamur dilimlerinin her iki tarafını da kızartın.
Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...