4 Temmuz 2008 Cuma

REÇEL DOLGULU KURABİYE


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26
Etkinliğimizin ev sahipliğini yapan Kelebekli Saniyeler blogundan Huriye hanıma kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Reçel dolgulu kurabiyeleri iki çeşit reçelli olarak hazırladım.
Kalp şeklinde olanlara çilek reçeli,çiçek şeklinde olanlara portakal reçeli kullandım.
"Afiyetle Kalın"


REÇEL DOLGULU KURABİYE;
Malzemeler;
1 paket margarin,
1 yumurta,
1 su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri,
3,5 su bardağı un,
Vişne veya çilek reçeli,ayrıca portakal reçeli.
TARİFİ;
Margarin ile pudra şekerini iyice çırpın.
Devamlı çırparak önce yumurtayı sonra unu ekleyin.
Yoğurarak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru tezgahın üzerinde açın ve kurabiye kalıbı ile kesin.
Ortasını modelli çıkaran kalıbınız yoksa normal bir kurabiye kalıbı ile kesip,soda şişesinin ağzı veya ruj kapağı büyüklüğünde bir aletle ortasını kesebilirsiniz.
Kurabiyeleri bir ortası delikli,bir ortası deliksiz olarak kesip hazırlayın.
Deliksiz olanlarla,delikli olanları üst üste getirp,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış,orta hararetteki fırında pişirin.
Pişip,fırından çıkan kurabiyelere çay kaşığı ile istediğiniz reçeli yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

15 yorum:

  1. http://hunerlieller.net13:23

    SELAM CANIM..NE KADAR ŞİRİN GÖRÜNÜYOR BU KURABİYELER...ELİNİZE SAGLIK HARİKA OLMUŞ....SİZLERE AFİYET OLSUN....SEVGİLERİMLE..HAYIRLI CUMALAR.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canim,etkinlige katildigin için çok tesekkur ediyorum sagolasin,etkinligimiz 13 temmuz da sona eriyor bu zamana kadar baska tariflerle de katila bilirsiniz beklerim. Kurabiyeler inanilmaz muhtesem gorunuyor,harika harika,ellerine saglik,kalpli çiçekli sahane tek kelimeyle. Tarifin biraz sonra yayinda olacak geçmis kandiliniz kutlu olsun ablacim,sevgiler.


    AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek isim: SEVİL SAHİN
    Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
    Tarif : SALATAYARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

    YanıtlaSil
  3. nefis bir görüntü.....

    bahçe gibi..yenmeye kıyılmaz bir lezzet gibi görünüyor...

    ellerine sağlık muhteremim....

    çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyorlar...

    Ellerinize sağlık sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyorlar..ellerine sağlık canımm..sevgiler hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  6. Kurabiyeler hariki görünüyor ellerine saglik canim..



    SEVGILER

    YanıtlaSil
  7. arkadaşım merhaba kurabiyelerine bayıldım harika görünüyorlar valla eline sağlık banada beklerim arkadaşım hayırlı günler

    YanıtlaSil
  8. kurabiyeler harika gözüküyor.elelrinize sağlık.ETKİNLİĞE DAVET
    PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca http://www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com/adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  9. İnsanın parmağını o reçellere sokup yiyivermek geliyor içinden. Eskiden hani, kremalı bisküvilerin kremasını yalardık, öyle.

    YanıtlaSil
  10. cnm..kurabiyelerin şahane olmuş..bir kaç tane alasım geldi..bu kadar mı güzel görünür.ellerine sağlık.slmlar

    YanıtlaSil
  11. www.benimyemeklerim.com11:25

    selam canım harika olmuşlar kurabiyelerin.bir tane aldım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Canım bayıldım kurabiyelerine, hangisinden alsam acaba... Hepsi de çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık güzelim sevgilerimle öptüm...

    YanıtlaSil
  13. GÜNAYDINNN NASILSIN? SEVGİLERİMİ BIRAKTIM KURABİYELERİNDENDE BİR TABAK ALDIM GİDİYORUM ELİNE SAĞLIK NEFİS OLMUŞLAR.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  14. bunlar super olmus mukemmel gorunuyorlar
    bayılıyorum ben sana ıdolum benım :)))
    ılerde senın gıbı super yemekler yapacagım (kendımı boyle motıve edıyorum:)))

    YanıtlaSil
  15. Harik kurabiyeler nefis olmuslar,eline saglik canim.

    selamlarimla.
    serap.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...