13 Ekim 2009 Salı

MANTARLI TAVUKLU GÜVEÇ

Ailece mantarı ve tavuk etini çok seviyoruz.
İkisinin bir arada olduğu bu tarifte doğal olarak, en sevdiğimiz yemeklerin arasında kendisine yer buluyor.
Benim küçük güveç kaplarım yok, o yüzden sufle kaplarımda bu yemeği hazırlıyorum.
Bu tarif misafirler içinde çok iyi oluyor.
Hem görüntüsü güzel, hemde içindekileri sevmeyen çok az kişi çıkıyor.
Tavuk eti olarak tavuk göğsü kullanabilirsiniz "tavuğun göğüs bölümü beni boğuyor" derseniz, tavuk butlarından çıkarılacak kuşbaşını kullanabilirsiniz.
Domates ve biberi mantar ve tavuk ile birlikte kavurabilirsiniz.
Daha diri olmalarını istiyorsanız fırın kabına yerleştiriyorken çiğ olarak eklemelisiniz.
"Afiyetle Kalın"



MANTARLI TAVUKLU GÜVEÇ;
Malzemeler;
500 gram tavuk kuşbaşı,
500 gram küçük boy kültür mantarı,
1 adet orta boy soğan,
2 adet büyük boy domates,
6-7 adet sivri biber,
2 yemek kaşığı kekik,
Yarım demet dereotu veya maydanoz,
Tuz ve zeytinyağı.
Üzeri için;
2 su bardağı kaşar rendesi.


MANTARLI, TAVUKLU GÜVEÇ TARİFİ;
Küçük doğradığınız soğanı 1 çaybardağı zeytinyağı ile soteleyin.
İçine kuşbaşı tavukları, ayıklanıp yıkanmış mantarları ilave edin.
Ocağı kapatmanıza yakın, incecik doğradığınız dereotunu, tuzunu ve kekiği ekleyin.
Domatesi ve tohumlarını çıkardığınız sivri biberleri de ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız malzemeyi küçük güveç kaplarına yada sufle kaplarına paylaştırın.
Güvece yemeğin kendi suyundan eklemeyi unutmayın.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında pişirin.


Pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi yerleştirin.
Kaşarlar eriyip, kızarınca yemeğiniz hazır.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bayram tatilimizde köyümüzden çektiğim resimlerin 2. bölümünü görebilirsiniz.
Bu bölümde manzara resimlerinin dışında çiçek, böğürtlen, kuşburnu gibi doğa resimlerini de görebilirsiniz.
Bakınız; Muhterem'le Geziye - Bayram Tatili 2. Bölüm

10 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bizdede çok sevilir sunumda çok şık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Muhteremcim annem eskiden sık sık yapardı bu güveçten. Sonra sanırım unuttuk:). Ama tadı hala damağımdadır.
    Ellerine sağlık..Görüntü ve sunum harika:).
    Sevgilerimle..
    aslı

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler muhteremcim çok mutlu oldum yorumuna :))
    senin mantarlı tavukda nefis görünüyor hem şık bir sunum hemde nefisssssssss
    elcazlarına sağlık........

    YanıtlaSil
  4. Çook lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim tariflerden biri oldu bu :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. esimin en sevdigi yemeklerden birinin tarifini vermissiniz ve sanirim bu aksamin menusu belli oldu yine hem saglikli hem de mutlu bir yemek yine :)

    YanıtlaSil
  6. Canım tarif çok güzel görünüyor.Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. ooo harika bir sunum süper bi post canım ellerine sağlık paylaşım harika...

    YanıtlaSil
  8. canim ellerine saglik enfes görünüyor dün yemekteyizde yaptilar harika bir lezzet sevgiler

    YanıtlaSil
  9. benimde bayıldığım bir lezzettir..ne varki kızım sevmez mantarrı...delimi ne.mantar sevilmezmi:)

    bayılırım ..hemde tavukla birleşimine...

    ellerine sağlık..sufle kapların çok şirin...yemek nefis görünüyor..zaten güveç kaplarıda fazla geliyor bi insana..böylesi daha yeterli bence..

    öpüyorum seni bol bol...

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar canım, ziyaretlerin ve güzel yorumların için çok teşekkürler ediyorum.
    Bu yaz sayfalarımızla pek ilgilenemedik, uzak kaldık ama artık buralardayız.Bu hafta sonu memleketindeydik, sadece pazar sabahı Bartın'da sis vardı, sonra açıldı, güzel güneşli bir havada gezimizi yaptık. Yeşillikler, temiz hava, yöresel lezzetler hepsi harikaydı, anlatmak yetersiz kalıyor.
    Canım uğrayamadığım süre içinde verdiğin tariflere baktım hepsi de mükemmel, ellerine emeğine sağlık güzelim.
    Görüşmek üzere öptüm güzelim. Ailecek sevgi ve selamlarımızla..:))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...